Politiet svikter på veiene

Har ikke ressurser til å overvåke de stadig farligere veiene.

Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Utrykningspolitiet og de ulike politidistriktene viser at mens Utrykningspolitiet (UP) stadig tar flere som kjører for fort eller i påvirket tilstand, tar politidistriktene stadig færre.

I 2008 beslagla UP 30 prosent flere førerkort. I tillegg dør stadig flere i trafikken. I 2008 gikk det bort 23 flere menneskeliv enn året før. Frem til august 2008 var dødstallene i trafikken nesten 40 prosent høyere enn året før. Dette tilsvarer 46 flere drepte personer.

Her er Norges dødligste veier

- Ikke nok ressurser

Hovedtillitsvalgt og politibetjent i Seksjon for trafikk og sjøtjeneste, Frank Halse, sier til Aftenposten at årsaken er at mannskaper og midler ikke strekker til.

UP har altså en klar økning av førerkortbeslag til tross for at de har like mange kontroller som før. Politidistriktene har både færre kontroller og færre beslag og anmeldelser. Trenden tyder derfor på at flere kjører ulovlig, men at distriktspolitiet ikke har ressurser til å ta dem.

Strengere prikkbelastning i 2009

Andre oppgaver

I følge tillitsvalgte i politiet som Aftenposten har snakket med, får de som skulle vært ute i trafikken andre oppgaver. De etterforsker saker, har vakthold i retten eller driver ordinært patruljearbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer