Politisk ukorrekte nyheter fra Brabus

Brabus boltrer seg med allerede spreke og eksklusive Mercedes-modeller. Etter en omgang i verkstedhallens hos Brabus kommer det ut ekstrembiler i andre enden det ikke finnes maken til.

Publisert
Sist oppdatert

Barabus E V12 havnet i Guinnes rekordbok i 1996 med en toppfart på 330 kilometer i timen. Den ble da regnet som den raskeste sedanen i verden.

Verre enn verst

I ettertid har Mercedes utviklet en ny V12 motor med to turboladere. Dette var rene gavepakken til Brabus som sporenstreks kastet seg over godbiten. Det opprinnelige slagvolumet på 5,5 liter er øket til 6,3 liter og en rekke deler inni motoren er byttet ut. Den har ny veivaksel, den har større stempler på grunn av at borringen på motoren er øket, nye råder, kamaksler, nytt eksosanelgg med to enderør på hver side og til slutt ny motorprogrammering.

Flåklypaytelser

Motoren finnes egentlig ikke i E-klasse, men det er tydeligvis mulig å få V12'eren ned i E-klassen likevel. Etter litt "filing" her og der kommer effekten opp i 640 hestekrefter og 1.026 newtonmeter. Akselerasjonen blir dermed god og 100 kilometer i timen oppnås på 4,2 sekunder, og 200 passeres etter 12,9 sekunder. Toppfarten er begrenset til 340 kilometer i timen.

Den samme motoren finnes også i SL og burde klare å heve hårfestet med flere centimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer