Polo i Sun-utgave

Volkswagen Polo er Norges nest mest solgte småbil, kun slått av Toyota Yaris. Nå kommer kampanjemodellen Sun, som har liten motor, men mer utstyr enn den ribbede Firstline-utgaven.

Publisert
Sist oppdatert
Polo i Sun-utgave

Polo i Sun-utgave

  1. Store bilder!


Den usedvanlig dårlig utstyrte Firstline-utgaven av Polo starter på 131.480 kroner med tre og 134.260 kroner med fem dører. Dette er lave priser. Men med tanke på at essensielt utstyr som ABS-bremser, servostyring, sentrallås, setevarme og radio-forberedelse mangler, skulle det bare mangle at prisen er lav.

Taper til Toyota

Vi kan ikke tenke oss at Volkswagen-importøren har klart å selge mange eksemplarer av denne Firstline-modellen. Og fordi prisspranget opp til Comfortline-modellen er så stort - 168.910/171.700 kroner - har nok Volkswagen tapt mange kunder til Toyota, som kan friste med en relativt velutstyrt Yaris 1.0 Sol. Denne koster 159.800 med tre og 163.900 med fem dører, og leveres med alt det essensielle utstyret vi nevnte over, samt elektriske vindusheiser i fordørene.

Mellom First- og Comfortline

Polo i Sun-utgave


Derfor lanserer Volkswagen-importøren nå kampanjemodellen Polo 1.2 Sun, som vil befinne seg mellom Firstline- og Comfortline-utgavene. Sun har, i motsetning til Firstline, både ABS-bremser, servostyring, sentrallås, setevarme og radio-forberedelse. Elektriske vindusheiser er imidlertid mangelvare.

Ikke rask

Polo 1.2 Sun vil være utrustet med en tresylindret motor og er ingen racer. Femdørsutgaven bruker 17,5 sekunder på øvelsen 0 til 100. Til sammenligning klarer den firesylindrede Yaris samme dyst på 12,9 sekunder.

En av fordelene med Polo er at den kan leveres med elektronisk stabilitetsprogram (ESP), noe Yaris ikke kan. Polo Sun kan også leveres med elektrisk soltak mot et prispåslag på snaue 4.000 kroner.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer