Polo kåret til Årets verdensbil 2010

Volkswagen Polo er kåret til World Car of the Year 2010.

Volkswagen Polo slo 30 andre kandidater, deriblant Mercedes-Benz E-klasse og Toyota Prius, og kan nå pryde seg med tittelen World Car of the Year 2010. Polo finnes både i tre- og femdørsutgaver.
Volkswagen Polo slo 30 andre kandidater, deriblant Mercedes-Benz E-klasse og Toyota Prius, og kan nå pryde seg med tittelen World Car of the Year 2010. Polo finnes både i tre- og femdørsutgaver. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at Volkswagen har oppnådd noe unikt, nemlig å vinne Car of the Year (Europa) og World Car of the Year (verden) det samme året med samme modell.

Polo danket ut 30 valgbare kandidater, inkludert finalistene Mercedes-Benz E-klasse og Toyota Prius.

E-klasse er våre leseres favoritt

De av DinSides lesere som avga sin stemme i denne artikkelen, er imidlertid ikke enige i World Car of the Year-juryens konklusjon. Leserne avga drøye 2.400 stemmer, hvorav nesten halvparten (46 prosent) gikk til nye Mercedes-Benz E-klasse. Polo endte opp med bare 435 stemmer (18 prosent), men slo Toyota Prius, som måtte nøye seg med 374 (15 prosent). Nest flest stemmer gikk forøvrig til alternativet "Ingen av dem", som mottok 497 stemmer (21 %).

DinSides test av nye Volkswagen Polo

Tre seire

Polo kåret til Årets verdensbil 2010


Volkswagen har imidlertid all grunn til å være fornøyd med Årets verdensbil-juryen, som består av 59 motorjournalister fra 25 land fordelt på alle de seks bebodde verdensdelene. Volkswagen vant nemlig den gjeve prisen også i fjor, da Golf stakk av med seieren. Dertil kommer det faktum at Volkswagen-konsernet eier Audi, som vant prisen med A6 i 2005, kåringens første år. Det betyr at Volkswagen-konsernet har vunnet den gjeve prisen tre av seks ganger (2005, 2009, 2010).

Som vi snart skal komme tilbake til i egne artikler, har Volkswagen også vunnet flere av de andre prisene World Car of the Year-juryen deler ut (mer om disse lenger ned i artikkelen).

Positive adjektiver

Polo kåret til Årets verdensbil 2010


Hvorfor vant så Polo den gjeveste av de fire prisene denne gangen? Vel, ifølge juryen har Polo småbilklassens beste plassutnyttelse og kjøreegenskaper, samt et stilfullt utseende. Med bakgrunn i fem Euro NCAP-stjerner mener juryen at bilen er sikker og skryter i tillegg av "voksne egenskaper", en superb førerposisjon og presis betjening. Du kan lese hele begrunnelsen her.

Fire priser

Sammenlignet med det europeiske konseptet Car of the Year ("Årets bil"), som har holdt det gående siden 1964, er altså den globale World Car of the Year Awards en relativt fersk aktør på arenaen for bilutmerkelser. World Car of the Year Awards ble etablert så sent som i 2004 og delte ut sin første pris i 2005.

Polo kåret til Årets verdensbil 2010


I motsetning til den europeiske Årets bil-juryen, som kun deler ut én pris, begynte World Car Awards å dele ut fire priser fra og med 2006. De fire prisene kalles Årets verdensbil (World Car of the Year), Årets sportsbil (World Performance Car), Årets miljøbil (World Green Car) og Årets designbil (World Car Design of the Year).

Mange kriterier

Hovedprisen er altså Årets verdensbil. Juryen bedømmer de ulike kandidatene til hovedprisen i henhold til en rekke faktorer, deriblant design, ytelser, kjøreegenskaper, komfort og brukervennlighet. I tillegg vurderes sikkerhet, miljøegenskaper, signifikans og følelsesmessig appell ("wow-factor").

Polo kåret til Årets verdensbil 2010


"Årets verdensbil"-vinnere:
2010: Volkswagen Polo
2009: Volkswagen Golf
2008: Mazda 2
2007: Lexus LS 460
2006: BMW 3-serie
2005: Audi A6

Kilde: World Car Awards

Les også:

 • Test av Volkswagen Polo
 • Utenlandskjøring av Volkswagen Polo
 • Årets verdensbil 2010: Finalistene kåret
 • Årets bil 2010: Vinneren er kåret
 • Årets verdensbil 2009: Vinneren er kåret
 • Her finner du mye mer stoff om internasjonale bilkåringer
 • DinSide Motors juveler
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer