Pontiac er død - leve Firebird!

Først gikk den til filmen - nå er FireBreather i salg. Og den er dyr: Ca. 380.000 kroner i USA.

Pontiac er død - leve Firebird!
Publisert
Sist oppdatert

For mange fans ble håpet om å få se Pontiac Firebird gjenoppstå lagt i grus da GM-konsernet besluttet å legge ned Pontiac-divisjonen. Chevrolet Camaros gjenfødelse, annonsert i 2006, hadde tent dette håpet - Camaro delte tradisjonelt plattform med Firebird/TransAm .

Ildpustende arvtager

Her er imidlertid en god nyhet til de det gjelder, og det må anses som en del mer enn bare et plaster på såret. Firmaet Classic Design Concepts har nemlig utviklet en etterfølger etter den klassiske muskelbilen, ved navn FireBreather. Det dreier seg om et samarbeid med filmselskapet Exxodus Pictures, som ville ha en bil med sterk personlighet i sin kommende film, thrilleren "Jinn".

Som vi kan se av bildet nederst på siden er grepene som er tatt av klassisk art og gjelder hovedsaklig panser, grill og lykter. Den aggressive fronten følges opp av en hekk som er blitt utstyrt med diffuser og hekkspoiler. Bilen har dermed sin klart egne personlighet i forhold til Camaro.

Vi har testkjørt nye Camaro med hissig Corvette-motor. Les om det her.

Ingen røyk uten ild...(?) Foto: Michigan Film Office
Ingen røyk uten ild...(?) Foto: Michigan Film Office Vis mer


Mektig

Under det mektige panseret finner vi en klassisk V8-motor på 6,2 liter som her yter 608 hestekrefter - her snakker vi ytelser så det monner. Standard er stickshift med seks trinn - automat er ekstrautstyr. Hjuldimensjonene er tilpasset den muskuløse doningen med 275/40-20 foran og 295/40-20 bak. Hjulopphenget er bearbeidet i sportslig retning med eibach pro-fjæring og krengningsstag.

Mer om bilen, dens historie, data og bestilling, finner du her.


Det er tydelig hvilken bil som har stått modell: Her en Firebird TransAm fra 1978. Foto: Wikimedia Commons
Det er tydelig hvilken bil som har stått modell: Her en Firebird TransAm fra 1978. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


Her under kappkjøring med en Shelby-Mustang
Her under kappkjøring med en Shelby-Mustang Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer