Populær bil er dødsfelle

Bilen blir smadret i 64 km/t. Se video av et av tidenes verste testresultater.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen, en populær sedan ved navn Chery Amulet, går i oppløsning under frontalkrasjet som foregår i 64 kilometer i timen mot en metallbarrière som rammes på førersiden.

Se video nederst i saken

Det russiske bilmagasinet AvtoRevu har stått for kollisjonstesten, som skal være gjennomført i henhold til EuroNCAPs standarder.

Videoen er blitt sett av titusener på YouTube, og lite tyder på at føreren kan overleve en slik kollisjonssituasjon.

Sjekk hva bilen din er verdt

Knust

The Wall Street Journals reporter i Moskva forteller at resultatene i testen, som ble gjennomført i regi av AvtoRevu, er blant tidenes verste resultater. Som man kan se i videoen under, bretter bilens front seg som papir og trenger langt inn i kupéen. Testdukken måtte tas fra hverandre for å frigjøres fra vraket - noe man har vanskelig å se for seg redningsmannskapene drive med i en reell situasjon...

Tusenvis av kunder

Utvilsomt en dødsfelle
Utvilsomt en dødsfelle Vis mer


Det er av spesiell interesse for russerne å organisere kollisjonstesten lokalt. Russland er nemlig kinesernes største eksportmarked for biler, og de anser eksporten mot dette markedet som et testløp før storstilt eksport mot mer krevende markeder i Europa og Amerika.

Den testede bilen er den mest solgte kinesiske bilen i Russland; Chery Amulet, som selges for i overkant av 50.000 kroner, er blitt kjøpt av over 10.000 russiske kunder i løpet av første halvår 2007.

Få oversikt: Alle biltestene til DinSide

Misfornøyde kinesere

Testen fant sted 27. april i år, og representanter for produsenten av bilen, Chery, var til stede. De protesterte ikke den gang mot testprosedyrene, men har i etterkant sådd tvil omkring uavhengigheten og ærligheten til instansene som sto bak kollisjonstesten.

Selve testsenteret tilhører riktignok den største russiske bilprodusenten Avtovaz, som produserer Lada-modellene. Imidlertid var testen organisert av AvtoRevu, som hevder at de er uavhengige og upartiske, og som tidligere har kommet med kraftig kritikk av sikkerhetsnivået også på russiske biler - deriblant modeller produsert nettopp av Avtovaz.

I følge The Wall Street Journal har AvtoRevu gjennomført 39 kollisjonstester i løpet av sin 17-årige historie. Det verste resultatet har en Lada-modell fått - 0 poeng av 16 mulige i 2001. Chery Amulet "oppnådde" 1,7 poeng - også av 16 mulige.

Dette er videoen av kollisjonstesten:


Det virker tross alt ikke som om russiske forbrukere lar seg skremme: Salget av Chery-biler fortsetter å øke, og nye modeller fortsetter å bli introdusert på det russiske markedet.

Kilde: The Wall Street Journal

  • Se her hvordan det gikk i krasjtest med Brilliance BS6 - som importeres til Europa.
  • Flere kollisjonstester her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer