Populær familiebil til småbilpris

Octavia med ny, effektiv motor fra 201.000 kroner - det er mildt sagt konkurransedyktig.

Populær familiebil til småbilpris
Publisert
Sist oppdatert

Etter en midlertidig - og relativ - svakhetsperiode var Skoda Octavia igjen en suksessrik modell i Norge i 2009, etter en velkommen oppdatering/gradering året før. Nå ser det ut som det kan komme til å gå enda bedre, da Octavia kommer i enda mer prisgunstige versjoner.

Det er mer kompakte motorer som nå gjør at Skoda Octavia-prisene blir enda mer attraktive i Norge.

Skodas bestselger Octavia utvider motorprogrammet med flere nyheter. Dermed tilbys Skoda Octavia med syv motoralternativer, i kombinasjon med ulike girkasser og mange av dem også med muligheter for 4X4 firehjulstrekk.

Liten kraftpakke

Den mest kompakte nyheten er en 1,2 liters bensinmotor med direkte innsprøyting. Denne lille kraftpakken, som vi har prøvekjørt tidligere i VW Polo og som vi ble rimelig imponert over, yter 105 Hk og dreiemomentet på 175 newtonmeter opererer mellom 1.500 og 3.500 omdreininger. Den kombinerer tilstrekkelig effekt og trekkraft med lavt forbruk og utslipp. Familiebilen Skoda Octavia 1.2 TSI har et forbruk på moderate 0,56 liter per mil og et CO2-utslipp på 134 gram per kilometer (femdørs versjon). Med 7-trinns DSG (dobbeltkløtsj-automat) har bilen et utslipp på 136 gram. Tillegget for DSG er kr 16.000, noe som betyr at Octavia med automatgir koster fra 226.500 kroner (stasjonsvogn med automat fra 237.000 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer