Populær luksus-SUV fornyes

Spionbilder tyder på at X5 snart får ansiktsløfting.

Populær luksus-SUV fornyes
Publisert
Sist oppdatert

Vår samarbeidspartner Automedia har fotografert en delvis kamuflert X5 og regner med at bilen vi ser på bildene er en ansiktsløftet X5 under uttesting. Automedia antar at den ansiktsløftede X5 vil bli introdusert innen utgangen av 2009, noe som i tilfelle betyr at X5 får en veldig kort "ungdom". Dagens X5 - andre generasjon - ble nemlig lansert så sent som i mars 2007. Hvis bilen faktisk får en midtlivsoppdatering allerede i år, betyr det at bilen ikke en gang vil rekke å feire sin treårsdag før den fornyes.

Forsiktige grep

Samtidig skal det understrekes at spionbildene tilsier at vi her snakker om en meget forsiktig ansiktsløfting. Faktisk er kun støtfangerne maskert, noe som sannsynligvis betyr at både front- og baklykter beholder sin nåværende form. Vi regner imidlertid med at innmaten i lyktene vil bli oppgradert, fordi dette nærmest er standard prosedyre når bilprodusenter gjennomfører ansiktsløftinger.

M-utgave

Men hva vil skje under skallet? Vel, i begynnelsen av april kunne vi fortelle at M-versjoner av X5 (og X6) er på vei. M-utgaven vil få BMWs nye biturboladede V8-motor, som allerede er å finne i X6 og nye 7-serie. I disse bilene - X6 xDrive50i og 750i - er motoren satt opp til å produsere 600 newtonmeter og 407 hestekrefter. I M-utgaven av X5 derimot, vil motoren produsere 680 Nm og hele 555 hestekrefter. Det betyr at den vil kunne utfordre Mercedes-Benz ML 63 AMG (510 hk) og Porsche Cayenne Turbo S (550). Dagens heftigste X5-utgave heter forøvrig X5 xDrive48i, er utrustet med en 4,8-liters sugeV8er som yter 355 hestekrefter og koster drøye 1,4 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.