Familiebiltest: Volvo V60 T8 Twin Engine R-design

Populær Volvo havner bakpå

Det er en stasjonsvogn i øvre sjikt, men er Volvo V60 T8 en så bra familiebil som svenskene vil ha det til?

VOLVO V60 T8 TWIN ENGINE: Volvos V60 T8 har sterk konkurranse i segmentet for familiebiler. Foto: Øystein B. Fossum
VOLVO V60 T8 TWIN ENGINE: Volvos V60 T8 har sterk konkurranse i segmentet for familiebiler. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har et særdeles godt renommé i Norge. Bilene deres er pene og solide, og de scorer alltid høyt på sikkerhet. Dessuten vil alle nikke anerkjennende til deg, om du kjører svenskt. Volvo har nemlig klart den vanskelige øvelsen å bli akseptert både av vanlige folk - og av fiffen.

I fjor ble derfor Volvo det femte mest solgte bilmerket her i landet. Volvo V60 ble dessuten den 14. mest solgte modellen, med bare 13 færre nybilregistreringer enn søster-SUV-en XC60 (Volvos bestselger i 2019, med 2646 registrerte biler) på plassen foran.

De ladbare hybridene, T6 og T8, stod for over 60 prosent av V60-salget.

«Med nye Volvo V60 T8 Twin Engine har vi laget en stasjonsvogn som er perfekt for familier med en aktiv livsstil», skriver Volvo i pressematerialet som følger med bilen. Spørsmålet vårt lyder derfor; er Volvo V60 T8 den perfekte familiebil?

Begrenset plass

Stasjonsvogner har som regel styrken med å tilby god plass for pengene versus høyreiste SUV-er, men her føler vi at vårt testeksemplar kommer til kort.

For raskt finner vi ut at Volvo V60 T8 ikke er veldig praktisk når det kommer til inn- og utlasting. Én fordel er imidlertid at man ikke må løfte barnevogna høyt for å få den inn baki. Likevel får vi ikke plass til så veldig mye mer enn vogna der, siden vi ser oss nødt til å pakke den i to deler - ikke veldig praktisk når man er på farten, med en aktiv livsstil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer