Ikke drømmebilen?

Populære biler med
mange feil

De er populære som nye, men etter noen år på veien har de avslørt svakheter. Tyske TÜV har plukket ut ti biler du bør sjekke nøye før du kjøper brukt.

STOR TEST: Til grunn for undersøkelsen ligger tester av rundt ni millioner biler. Her avsløres de vanlige feilene du bør sjekke nøye før du kjøper bilen brukt. Foto TÜV
STOR TEST: Til grunn for undersøkelsen ligger tester av rundt ni millioner biler. Her avsløres de vanlige feilene du bør sjekke nøye før du kjøper bilen brukt. Foto TÜV Vis mer
Publisert

Sjansen for å sitte igjen med Svarteper etter et bruktbilkjøp er absolutt til stede. Denne ferske rapporten fra tyske TÜV, en sammensetning av tyske selskaper som foretar sikkerhetsgodkjenninger av blant annet biler, viser om drømmebilen din kan bli en trofast kamerat på veien eller en hyppig gjest på verkstedet. Rapporten viser tilstanden til over 200 bilmodeller i forskjellige årsklasser etter noen år på veien.

Testet ni millioner

Resultatene baserer seg på tester av nesten ni millioner biler. Disse testene tilsvarer det vi i Norge kaller EU-kontroll. På hver bil går testerne gjennom rundt 100 punkter, men resultatene i denne rapporten legger til grunn de viktigste punktene som har med sikkerhet og driftssikkerhet å gjøre. Blant annet gjelder dette hjuloppheng, fjæring/demping, drivverk inkludert motor og gir, styring, lys, bremser og eksossystem. Derfor gir den et godt innblikk i hvilke bruktbiler som statistisk sett har flest og færrest feil.

VW Touran på bunnen

I denne oversikten, der TÜV har plukket ut populære biler på salgsstatistikken som har flest feil, er det VW Touran som inntar den lite hyggelige førsteplassen. Den blir fulgt av Fiat 500 og VW Passat. Felles for mange av disse bilene er at de i utgangspunktet kan være både praktiske og solide, men at det er enkelte området med mye feil som trekker opp feilprosenten. Dette er punkter du bør sjekke ekstra nøye dersom du skal kjøpe en av disse brukt. Og når det gjelder bruktbil, skal du heller ikke stole blindt på statistikk. En bil som eieren har pleiet og vedlikeholdt godt og tatt til service jevnlig, kan bli et godt kjøp uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer