Populære modeller med oppgradert firehjulsdrift

Flere populære bilmodeller har nå fått Haldex’ nyeste firehjulsdriftsystem.

Populære modeller med oppgradert firehjulsdrift
Publisert
Sist oppdatert

Generasjon fire av Haldex’ populære firehjulsdriftsystem begynner nå komme i flere biler. Først ut med systemet var Volkswagen Tiguan. Like etter kom Saab med sin firehjulsdrevne 9-3, som i tillegg supplerte systemet med en aktiv bakdifferensial.

Etter dette har Volkswagen-konsernet oppdatert de fleste modeller med Haldex slik at de også har den nyeste versjonen. Det betyr at både Skoda, Volkswagen og Audi nå leverer biler med Haldex 4. (Oppdatering: Vi har nå fått bekreftet at Passat produsert fra og med uke 22 i 2008 har Haldex 4, etter mye usikkerhet og motstridende informasjon fra offisielle kilder.)

Volvo har oppgradert

Også Volvo har oppgradert over hele linjen etter at Haldex 4 i Volvo-sammenheng ble introdusert med XC60. Dette skjedde fra og med 2009-modellene. Unntakene er S40 og V50.

Kuga med både Haldex 3 og 4

Ford Kuga kom på markedet i fjor og hadde da skuffende nok da bare Haldex 3. Den nylig tilkomne bensinvarianten har imidlertid Haldex 4. Dessverre har denne en startpris på 542.000 kroner og blir dermed for dyr for de aller fleste. Dieselvarianten som begynner på 376.000 kroner må klare seg med tredje generasjons Haldex ennå en stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.