Porsche bekrefter diesel-Cayenne

Porsche skal ha bekreftet sin første dieselmotor noensinne.

Publisert
Sist oppdatert

Det melder bransjebladet Automotive News. Allerede forrige uke meldte vi at troverdige kilder rapporterte om dette, men nå skal altså Porsche selv har bekreftet dette. For de som har fulgt litt med på bilbransjen er dette en meget spennende nyhet, og en milepæl i Porsches historie.

Ingen stor overraskelse

Likevel kommer ikke nyheten som noen bombe. Ryktene om en dieseldrevet Cayenne har gått i lang tid og er blitt støttet av en rekke spionbilder. I tillegg tilsier det stadig sterkere kravet om lavere forbruk at Porsche var nødt til å foreta seg noe.

Bøter

EUs kommende CO2-lovgivning vil koste Porsche store summer i bøter. Dermed så man nok ingen vei utenom den enkleste, raskeste og billigste måten å redusere forbruket i den store SUVen på. I tillegg kommer det økende kravet fra publikum om mer drivstoffgjerrige biler.

Mars

Som vi også skrev for få dager siden vil Porsche vise dieselmodellen allerede i mars neste år. Automotive News skriver at man kunne vært klare allerede tidlig på nyåret, men at man forskyver introduksjonen noe for å ikke stjele oppmerksomheten fra en oppdatert Boxster som skal vises i januar på Detroit-salongen. Tidenes første diesel-Porsche vil altså først bli å se på Genève-utstillingen et par måneder senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer