Porsche bekrefter diesel-Cayenne

Porsche skal ha bekreftet sin første dieselmotor noensinne.

Publisert
Sist oppdatert
Som vi også skrev for få dager siden vil Porsche vise dieselmodellen allerede i mars neste år.


Det melder bransjebladet Automotive News. Allerede forrige uke meldte vi at troverdige kilder rapporterte om dette, men nå skal altså Porsche selv har bekreftet dette. For de som har fulgt litt med på bilbransjen er dette en meget spennende nyhet, og en milepæl i Porsches historie.

Ingen stor overraskelse

Likevel kommer ikke nyheten som noen bombe. Ryktene om en dieseldrevet Cayenne har gått i lang tid og er blitt støttet av en rekke spionbilder. I tillegg tilsier det stadig sterkere kravet om lavere forbruk at Porsche var nødt til å foreta seg noe.

Bøter

Porsche bekrefter diesel-Cayenne


EUs kommende CO2-lovgivning vil koste Porsche store summer i bøter. Dermed så man nok ingen vei utenom den enkleste, raskeste og billigste måten å redusere forbruket i den store SUVen på. I tillegg kommer det økende kravet fra publikum om mer drivstoffgjerrige biler.

Mars

Som vi også skrev for få dager siden vil Porsche vise dieselmodellen allerede i mars neste år. Automotive News skriver at man kunne vært klare allerede tidlig på nyåret, men at man forskyver introduksjonen noe for å ikke stjele oppmerksomheten fra en oppdatert Boxster som skal vises i januar på Detroit-salongen. Tidenes første diesel-Porsche vil altså først bli å se på Genève-utstillingen et par måneder senere.

3,0-liter

Motoren det dreier seg om skal være Volkswagens 3,0-liter. Den yter i utgangspunktet 240 hestekrefter i dag, men vi tipper Porsche kommer til å lirke frem noen ekstra hestekrefter. Rundt 270-280 hester holder vi for sannsynlig.

Hybrid

Porsche har allerede vist et hybridkonsept
Porsche har allerede vist et hybridkonsept Vis mer


Det er mindre trolig at Porsches nye luksussedan Panamera vil få dieselmotoren, og det vil i alle fall ikke skje allerede ved introduksjonen høsten 2009. En bensin- og el-drevet hybridversjon av denne bilen er mer sikker, men heller ikke denne kommer til å vises allerede neste år. Det samme gjelder for Cayenne, men da snakker vi etter alt å dømme neste generasjon.

Når blir den offisiell?

Porsche er altså tvunget til å tenke i nye baner. Nå gjenstår det bare en offisiell annonsering av dieselsatsningen før den siste spikeren sitter i puristenes dieselhat-kiste. Vi venter spent på denne og de viktigste tekniske dataene.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer