Porsche Boxster oppgraderes

De fleste bilmodeller får sin første facelift etter å ha vært på markedet mellom fire og fem år. Porsche Boxster ble født i 1996 og en ansiktsløfting var derfor på tide.

Publisert
Sist oppdatert

Ordet "oppgradering" er imidlertid langt mer beskrivende enn "ansiktsløfting" for Boxsters vedkommende. Porsche har nemlig gått usedvanlig forsiktig til verks. De synlige endringene begrenser seg stort sett til et gitter, som er plassert foran luftinntaket i bakskjermen, og en bakrute i glass. Denne erstatter forgjengerens plastrute.

Heller ikke innvendig er det store endringer å spore - en dobbel koppholder er blant de svært få detaljene som skiller den nye Boxsteren fra dagens utgave.

8 nye hester

Under skallet har det skjedd noe mer. Blant annet er motorene oppgradert med en mer avansert ventilstyring. Dagens Boxster-motorer er utstyrt med variable ventiltider (VarioCam) i to trinn. De oppgraderte motorene har fått trinnløse variable ventiltider, noe som gir noe bedre ytelser. Begge de sekssylindrede boksermotorene har fått tilført 8 nye hestekrefter, noe som sørger for at 2,7-literen nå yter 228 hestekrefter. 3,2-literen, som sitter under motorlokket i Boxster S, yter nå 260 hestekrefter.

2 tideler

Selv om effektøkningen i utgangspunktet høres beskjeden ut, har faktisk både Boxster og Boxster S blitt raskere. Boxster skal nå klare øvelsen 0-100 på 6,4 sekunder, mot forgjengerens 6,6, mens Boxster S har kommet seg ned fra 5,9 til 5,7 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer