Porsche Taycan i 2021

Porsche-elbilen oppgraderes

Allerede neste år får Porsche Taycan forbedret batterilading, nye funksjoner, flere farger og oppgraderte detaljer.

OPPGRADRES: Elbilen Porsche Taycan får flere forbedringer. Foto: Rune M. Nesheim
OPPGRADRES: Elbilen Porsche Taycan får flere forbedringer. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche Taycan har som ventet blitt godt mottatt her til lands. Til tross for at elbilen koster skjorta, er det 638 nordmenn som endelig har mottatt sin sportsbil. I juli var det 145 nyregistrerte Porsche Taycan

Det kvalifiserer til å være årets 32. mest solgte bilmodell i Norge, så langt, til tross for at leveringene ikke kom ordentlig i gang før uti mars måned.

Det gjør at den er foran biler som Kia Niro (e-Niro), Toyota Prius, Jaguar I-Pace, VW Polo, Volvo V90, Peugeot 2008, Tesla Model X og mange, mange andre modeller.

Bare som merke ligger den tyske sportsbilprodusenten på 20. plass i Norge, foran Citroën, Jaguar, Mini, Subaru og Honda!

Taycan Turbo er akkurat like rå som Turbo S, med to unntak, Den mangler 80 hester og 200 Nm ekstra Boost under akselerasjon og karbonkeramiske bremser koster ekstra. Sjekk ut hva vi mener om bilen. Vis mer

Oppgraderes

Men allerede melder Porsche at bilen skal oppgraderes. Det er ikke snakk om ny elmotor eller karosseri, men mindre detaljer som nye kjøpere kan få glede av. Dette er nyhetene som introduseres i 2021:

  • Taycan kommer med to nye funksjoner for elektrisk lading. For å gjøre betalingen enklere vil det bli mulig for noen ladestasjoner å identifisere bilen automatisk. I tillegg får den en ny lademodus, som skal gi minimal batterislitasje. Da lades batteriet med 200 kW.
  • Bilen skal kunne bestilles med ny HUD (head-up-skjerm), med fargevisning, for økt klarhet. Displayet blir delt i to deler - én for statisk info (som hastighet) og én for midlertidig info (som innkommende anrop).
  • Oppgradering av programvare over internett.
  • Biler med luftfjæring vil kunne programmeres slik at de automatisk øker bakkeklaringen for tilbakevendende hindringer, for eksempel en hump i byggefeltet hjemme eller på vei til arbeid.
  • I tillegg lanseres det sju nye utvendige farger og fem nye interiørfarger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer