Skrøt til politiet

Porsche-fører tatt i 338 km/t

Da politiet stoppet en Porsche 911 GT3 for råkjøring, skrøt den 34 år gamle østerrikeren bak rattet av at toppfarten hadde vært 338 km/t.

SKRØYT TIL POLITIET: Politiet målte Porsche-føreren til 280 km/t, men han kunne opplyse at hans 911 GT3 hadde klart 338 km/t. Illustrasjonsfoto: Porsche
SKRØYT TIL POLITIET: Politiet målte Porsche-føreren til 280 km/t, men han kunne opplyse at hans 911 GT3 hadde klart 338 km/t. Illustrasjonsfoto: Porsche Vis mer
Publisert

Det var en natt i slutten av september at mannen, som for øvrig ikke hadde førerkort, ble observert av andre trafikanter på motorvei A1 i retning Salzburg i en rasende fart. Politiet ble varslet, men tok ikke sjansen på å ta opp forfølgelsen. Til avisa Kurier, sier sjefen for trafikkpolitiet i området, Ferdinand Zuser:

– Vi tar ikke opp jakten på en fluktbil i en hastighet man vanligvis bare opplever på en Formel 1-bane. Den risikoen tar vi ikke. I stedet varslet vi trafikkpolitiet lenger fremme på motorveien, forteller han.

Skrøt av 338 km/t

Flere politibiler med blålys la seg i bredden og sørget for å senke farten på trafikken på veien. Etter 44 kilometer ble Porsche-føreren stoppet. Politiet hadde målt gjennomsnittsfarten til 280 km/t, men den snakkesalige mannen kunne fortelle at toppfarten hadde vært 338 km/t. Det er mulig at han skrøt på seg noen kilometer i timen ekstra, for toppfarten til den 500 hesters sterke Porsche 911 GT3 oppgis av fabrikken til 316 km/t. Fartsgrensen på stedet var for øvrig 140 km/t.

RÅ BIL: En Porsche 911 GT3 har 500 hester under panseret og har ifølge fabrikken en toppfart på 316 km/t. Foto: Rune Korsvoll
RÅ BIL: En Porsche 911 GT3 har 500 hester under panseret og har ifølge fabrikken en toppfart på 316 km/t. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Ifølge avisa er denne fartsoverskridelsen ny Europa-rekord.

Mannen bak rattet hadde altså ikke noe førerkort å miste, man kan vente seg den høyeste straffen for råkjøring i Østerrike:

En bot på 2180 Euro, eller rundt 20.000 kroner. Sikkert ikke veldig avskrekkende dersom han har råd til å kjøpe en Porsche 911 GT3, som koster rundt 1,5 millioner kroner i Tyskland.

Mister lappen i flere år

I Norge er for øvrig høyeste forenklete forelegg for fartsovertredelse på 10.650 kroner. Det får du dersom du kjører mellom 36 og 40 km/t for fort på en motorvei med 90 km/t eller høyere fartsgrense.

Blir du tatt med høyere hastighet enn det, blir du anmeldt og mister førerkortet i fra tre til fem måneder ifølge Lovdata. I tillegg får du en klekkelig bot.

Blir du tatt i over 220 km/t, som er den høyeste hastigheten Lovdata opererer med, mister du førerkortet «i over 36 måneder» i tillegg til en kraftig bot. Har kjøringen medført en ulykke eller at du har satt andres liv i fare, kan du også dømmes til fengselsstraff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer