Porsche går nye veier

Porsche innser at finanskrisen favoriserer rimeligere biler og ser nå på mulighetene for å introdusere en billigere innstegsmodell.

Boxster er i dag Porsches billigste modell
Boxster er i dag Porsches billigste modell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for luksusbiler har blitt klart mindre etter at finanskrisen slo inn for fullt. Det har også Porsche merket, og selv om den tyske sportsbilprodusenten hittil stort sett har konsentrert seg om de dyrere segmentene, tenker man nå nytt.

Betydelig rimeligere modell

Det skal være ønske å kunne tilby en rimeligere modell, helt ned mot 33.000 euro i Tyskland, i følge det tyske bransjebladet Automobilwoche. Til sammenligning begynner dagens billigste Porsche, Boxster, på drøyt 46.000 euro.

Volkswagen-basis?

En helt ny og rimeligere modell fra Porsche passer godt med Volkswagens planer om å lansere en liten midtmotorisert roadster. Denne kunne også dannet basisen for en modell under Boxster i pris og størrelse. Samtidig vil en slik plattform danne et godt grunnlag for å ivareta sportsbilegenskapene Porsche er så kjent for.

Firesylindret motor i Boxster?

I tillegg til å vurdere en helt ny modell, er det også aktuelt å låne en Audi-motor til Boxster. Den firesylindrede turbomotoren i TTS yter 272 hester og vil kunne gi den billigste Boxster-versjonen meget gode ytelser. Samtidig er den billigere enn boksersekseren med 255 hester som i dag er minste motor i Porsches innstegsmodell. En del tusen euro billigere vil denne firesylindrede motoren kunne bli, trolig ned mot 40.000 euro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer