Porsche i terrenget

Når amerikanske bilimportører sier hopp, spretter fabrikkene opp i grunnstilling og roper: Hvor høyt?

Publisert
Sist oppdatert
Porsche i terrenget

Porsche i terrenget

  1. Se bildene her
Porsche i terrenget
Porsche i terrenget
Porsche i terrenget
Porsche i terrenget


Den legendariske sportsbilfabrikken presenterer en av sine mest spennende biler noe gang i disse dager. Porsche Cayenne har fått helt klare design elementer fra 911, og det skal ikke være vanskelig for en Porsche entusiast føle seg hjemme bak rattet.

S og turbo

Porsche Cayenne får ikke en typisk Porsche-bokser. Her er det V8 som gjelder. Cayenne S får ingen turbo, mens Cayenne turbo får to. Begge motorene har et slagvolum på 4,5 liter. S-motoren yter 340 hestekrefter og sender Cayenne fra 0-100 på 7,2 sekunder og toppfarten blir da 242 kilometer i timen. Motoren med en turbo på hver side yter 450 hester og skyter bilen fra 0-100 på 5,6 sekunder. Toppfarten med denne motoren blir 266 kilometer i timen.

Tiptronic

Begge modellene kommer i første omgang med en sekstrinns automatkasse. Den har også reduksjonsgir. Cayenne S vil få manuelt gir fra 2004 i tilfelle noen skulle ønske det. Girkassen kan sjalte av seg selv, men det finnes også hendler på rattet som det kan gires med.

Selv om Cayenne blir en sportslig bil kan den også trekke tunge laster. Cayenne kan trekke tilhenger på 3.500 kilo.

Aktiv luftfjæring

Cayenne turbo har luftfjæring som standard og S kan få det som ekstrautstyr. Med luftfjæring blir Cayenne senket mer og mer jo fortere det går. Dette skal gjøre at du får topp kjøreegenskaper på motorveier. Maksimal bakkeklaring er 273 millimeter og Cayenne kan vade gjennom vanndybder på opptil 555 millimeter. Sammen med Porsche Active Suspension Management (PASM) vil også luftfjæringen tilpasse seg underlaget og din kjørestil.

Stor

Porsche Cayenne blir 478 centimeter lang, snaue 193 centimeter bred og 170 centimeter høy. Det betyr at Cayenne størrelsesmessig blir en mellomting mellom BMW X5 og Audi Allroad. Cayenne er temmelig nøyaktig like lang og bred som Allroad, men 17 centimeter høyere, og dermed nesten like høy som X5.

I Norge

Cayenne vises i Norge 18. januar. Cayenne S koster fra 1.290.000 kroner og Cayenne turbo vil koste fra 1.690.000 kroner.

Gå ikke glipp av bildene på denne lenken.

Her finner du alle våre billedspesialer.

Relaterte artikler

  • Her finner du flere Porsche-nyheter
  • Her finner du våre Porsche-tester
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer