Nesten 600 biler i Norge

Porsche kaller tilbake 75.000 biler: Servostyringen kan svikte

På grunn av en feil i programvaren til styringen, kaller Porsche nå tilbake 75.000 Panamera-modeller. Nesten 600 av disse befinner seg i Norge.

NORSKE BILER: Porsche Norge har ikke fått melding om at servostyringen på noen av de over 700 bilene i Norge har sviktet, men kaller likevel alle Panamera-bilene produsert fra mars 2016 inn for oppgradering. Foto: Porsche
NORSKE BILER: Porsche Norge har ikke fått melding om at servostyringen på noen av de over 700 bilene i Norge har sviktet, men kaller likevel alle Panamera-bilene produsert fra mars 2016 inn for oppgradering. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De berørte utgavene av Panamera, Porsches suksessrike firedørs familiebil, er produsert mellom 21. mars 2016 og 6. desember 2018.

Kan virke skremmende

Ifølge Porsche kan feilen føre til at servostyringen på bilen faller ut. Det betyr at føreren må bruke mye kraft for å styre bilen, spesielt i lavere hastigheter. Det kan også gi en følelse av at styringen blokkeres, noe som selvsagt kan være skremmende.

I løpet av disse tre årene kom det til sammen 792 Porsche Panamera til Norge, 279 av disse var brukt-importerte, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Kalles inn i Norge

– I denne perioden solgte vi 513 Panamera i Norge gjennom våre forhandlere. Inkludert noen bruktimporterte, er det til sammen snakk om 583 biler som skal utbedres. Vi kjenner ikke til noen tilfeller her hjemme der servostyringen har falt ut, sier Maren Helgestuen, som er Brand Experience Manager i Porsche Norge. Hun forteller at de aktuelle kundene vil få innkalling til verkstedet sitt så fort som mulig.

– Ifølge meldingene vi har fått fra Porsche, er dette en relativt enkelt feil å utbedre. Den krever en omprogrammering av en datamaskin i bilen. Utbedringen er selvfølgelig gratis for kundene våre, sier Helgestuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer