Porsche lanserer et helt trekløver

Disse tre bilene er Porsches nyheter nummer fire, fem og seks hittil i år. Tidligere har vi skrevet om GT3, GT3 RS og Carrera 4S kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Porsche 911 fyller 40 år i år og vil derfor lansere en jubileumsmodell. Den vil bli produsert i 1.963 eksemplarer siden debutåret var 1963. Jubileumsmodellen vil blir mer sportslig enn en vanlig Carrera og vil kun bli produsert i GT-sølv metallic. Denne fargen har tidligere kun vært tilgjengelig på supersportsbilen Carrera GT.

Jubileumsdetaljer

I fronten har den lakkerte luftinntak som gjør at den ligner på turbomodellen. Den har også nye kanalskjørt. Bilen er utstyrt med 18-tommers blankpolerte felger. Eksosrørene er også blanke. Videre har den soltak, gassutladningslamper og en 911-logo på motorluken.

Motoren har 345 hestekrefter og har dermed 25 jubileumshester lagt på i forhold til 911 Carrera. Motoren skal være sprekere på topp i turtallområdet, og dette skal passe godt til jubileumsmodellen som også er senket 10 millileter. Akselerasjonen fra 0 til 200 kilometer er forbedret med et helt "essensielt" sekund og er nede på tallet 16,5 sekunder. Toppfarten er øket med 5 kilometert til 290 kilometer i timen. Denne jubileumsmodellen er den neste raskeste 911-modellen uten turbo. GT3 er den raskeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer