Porsche med helt ny SUV

Etter hele syv år på markedet erstattes nå Porsches første SUV, Cayenne, med en helt ny generasjon.

Porsche med helt ny SUV
Publisert
Sist oppdatert

Cayenne avsluttet sin karrière med et 2009 hvor det ble solgt 13 nye eksemplarer her til lands, og av disse var hele 12 utstyrt med dieselmotor. Ikke så mye å skryte av altså. Men med en helt ny og dermed tvers igjennom oppgradert modell håper selvsagt produsenten at interessen vil vekkes til live igjen.

For å gjøre annen generasjon Cayenne mer spiselig i våre mer miljøbevisste tider, skilter Porsche med lavere vekt, redusert forbruk og til og med en hybridversjon. (Hybridversjonen vil vi snart komme tilbake til i en egen artikkel.)

Lengre, men lettere

For å få ned vekten på gigant SUVen har Porsche-ingeniørene prioritert lettere materialer; samtidig som luksusfølelsen og sikkerhetsnivået visstnok skal være forsterket. Men også et lettere firehjulsdriftssystem er på plass, og resultatet er ikke til å kimse av: 180 kilo i vektreduksjon lar seg høre, særlig tatt i betraktning at nye Cayenne er fem centimeter lengre enn forgjengeren. Av dette går fire centimeter til øket akselavstand, noe som skal gi bedre plass innvendig. Baksetet kan for øvrig skyves 16 centimeter i lengderetningen og seteryggen kan justeres i tre forskjellige vinkler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.