Porsche med kjempebrøler

Tilbudet fra forhandleren viste seg å være for godt til å være sant.

KJEMPEKUPP: Ivrige bilentusiaster trodde de kunne gjøre et kjempekupp da de så annonsen på en splitter ny Porsche Panamera hos den kinesiske forhandleren. Foto: Shutterstock Editorial
KJEMPEKUPP: Ivrige bilentusiaster trodde de kunne gjøre et kjempekupp da de så annonsen på en splitter ny Porsche Panamera hos den kinesiske forhandleren. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer
Publisert

Det må ha gått litt fort i svingene da Porsches forhandler i byen Yinchuan i Kina skulle legge ut en ny Panamera-modell for salg.

Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg hadde de nemlig avertert bilen til en brøkdel av det bilen faktisk koster.

I stedet for 998 000 kinesiske yuan, noe som tilsvarer opp mot 1,5 millioner norske kroner, lå bilen ute til snaue 124 000 yuan - 184 000 kroner.

«Alvorlig feil»

Etter at flere hundre kunder hadde betalt reservasjonsgebyret på 911 yuan, vedkjente Porsche sentralt at forhandlerens annonse inneholdt en «alvorlig feil».

En talsperson for den tyske bilprodusenten sier til BBC at annonsen ble fjernet umiddelbart etter at feilen ble oppdaget. De har også kontaktet hver enkelt kjøper for å forklare og beklage, og samtlige kjøpere har fått refundert reservasjonsgebyret.

Den aller første kjøperen kan se ut til å ha gjort en god handel likevel.

- Siden det bare var én Porsche på lager, har Porsche-senteret i Yinchuan snakket med vedkommende som betalte reservasjonsgebyret på nett aller først og kommet fram til en overensstemmelse, sier talspersonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer