Porsche med nytt bremsesystem

Porsche har lenge vært klasseledende på bremser, men nå kommer de med et nytt bremsesystem som er enda bedre: PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). Systemet har keramiske bremseskiver, og Porsche blir verdens første til å tilby dette i en serieprodusert bil.

Porsche med nytt bremsesystem
Publisert

Først ute med dette nye bremsesystemet blir 911 Turbo, som vil ha keramiske bremser tilgjengelig som ekstrautstyr i løpet av neste år. Og for de som allerede har en 911 Turbo men som gjerne kunne tenkt seg disse bremsene, fortvil ikke: PCCB kan ettermonteres på Turbo uten problem.

Keramiske skiver

PCCB er forkortelse for Porsche Ceramic Composite Brake -- og hovedingrediensene i det nye systemet er keramiske bremseskiver og nye bremsesko av et kompositt-metall (sammensetning av forskjellige stoffer). Konvensjonelle bremsesystemer, hvor skivene er av metall, har mange ulemper. Den størtste er bremsefading hvor bremsenes effekt forringes som en følge av høye temperaturer, som blant annet kan oppstå ved sportslig kjøring eller ved nedbremsning fra høye hastigheter. Et annet problem er vekten. Med keramiske skiver kan du imidlertid vinke farvel til begge disse problemene.

Effekten holdes oppe

De keramiske skivene tåler høye temperaturer mye bedre enn sine metalliske søsken, og både de keramiske skivene og de nye tilhørende bremseskoene har like god friksjon og effekt uansett om de er varme eller kalde. Gevinsten er kortere bremselengder og at bremsenes yteevne ikke svekkes selv under ekstreme nedbremsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer