Porsche med nytt råskinn

Porsche fortsetter produktoffensiven og lanserer nå en ny råskinn-utgave av Porsche 911. Porsche 911 GT3 RS er en homologiseringsmodell, og vil bli bygget i 200 eksemplarer.

Publisert
Sist oppdatert

I oktober kommer Porsche med en ny racingutgave av 911. GT3 RS skal ha like ekstreme egenskaper som en racingbil, samtidig som den skal være ganske behagelig å kjøre med i hverdagen.

Bilen blir bygget for å delta i racing, men for at Porsche skal få lov til å delta med bilen, må de i tillegg bygge 200 eksemplarer som skal selges til kunder.

Flere tidligere homologiseringsmodeller har hatt betegnelsen RS. Både Carrera RS 2.7 fra 1972 og 911 SC RS fra 1984 gjorde det bra på racing-banen, og Porsche håper at 911 GT3 RS skal fortsette i sine forgjengeres fotspor.

Vekker oppsikt

Porsche har jobbet hardt for å få ned bilens vekt, uten at det går på bekostning av kreftene. RS-utgaven vil veie 50 kilo mindre enn Club Sport versjonen av GT3, og får en vekt som stopper på 1.360 kilo med full bensintank (90 liter).

Gateversjonen av bilen vil i stor grad være lik racing-versjonen. Den vil utelukkende bli levert med sikkerhetsbur i kupeen, og alle vil være hvite. Hjulene vil også være festet med én stor sentermutter for raske hjulskift, hvis noen vil øve på det hjemme i garasjen. Den eneste valgmulighet kunden får, er faktisk hvorvidt de vil ha dekorskriften i blått eller rødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer