Porsche med nytt råskinn

Porsche fortsetter produktoffensiven og lanserer nå en ny råskinn-utgave av Porsche 911. Porsche 911 GT3 RS er en homologiseringsmodell, og vil bli bygget i 200 eksemplarer.

Publisert
Sist oppdatert
Porsche med nytt råskinn

Porsche med nytt råskinn

  1. Store bilder


I oktober kommer Porsche med en ny racingutgave av 911. GT3 RS skal ha like ekstreme egenskaper som en racingbil, samtidig som den skal være ganske behagelig å kjøre med i hverdagen.

Bilen blir bygget for å delta i racing, men for at Porsche skal få lov til å delta med bilen, må de i tillegg bygge 200 eksemplarer som skal selges til kunder.

Flere tidligere homologiseringsmodeller har hatt betegnelsen RS. Både Carrera RS 2.7 fra 1972 og 911 SC RS fra 1984 gjorde det bra på racing-banen, og Porsche håper at 911 GT3 RS skal fortsette i sine forgjengeres fotspor.

Vekker oppsikt

Porsche med nytt råskinn


Porsche har jobbet hardt for å få ned bilens vekt, uten at det går på bekostning av kreftene. RS-utgaven vil veie 50 kilo mindre enn Club Sport versjonen av GT3, og får en vekt som stopper på 1.360 kilo med full bensintank (90 liter).

Gateversjonen av bilen vil i stor grad være lik racing-versjonen. Den vil utelukkende bli levert med sikkerhetsbur i kupeen, og alle vil være hvite. Hjulene vil også være festet med én stor sentermutter for raske hjulskift, hvis noen vil øve på det hjemme i garasjen. Den eneste valgmulighet kunden får, er faktisk hvorvidt de vil ha dekorskriften i blått eller rødt.

Heftig sprint

Motoren rommer 3,6 liter, og leverer 381 hestekrefter ved 7.300 omdreininger i minuttet. 0-100 går unna på heftige 4,4 sekunder, og skal du helt opp til 200 km/t, går dette på totalt 14 sekunder. Toppfarten er målt til 306 km/t.

Som du sikkert har gjettet, vil ikke 911 GT3 RS bli noen billig bil. Listeprisen i Tyskland vil være 120.000 euro.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer