Porsche med stasjonsvogn!

PARIS (DinSide Motor): Porsche Panamera Sport Turismo er litt av en munnfull - og litt av en sensasjon.

Her er noe så sensasjonelt som en Porsche stasjonsvogn. Den store doningen har fått navnet Panamera Sport Turismo Concept. Konseptbil... inntil videre, tror vi. Foto: Knut Moberg
Her er noe så sensasjonelt som en Porsche stasjonsvogn. Den store doningen har fått navnet Panamera Sport Turismo Concept. Konseptbil... inntil videre, tror vi. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De mest trofaste motorleserne hos DinSide husker sikkert at vi skrev om en Porsche-stasjonsvogn for noen år tilbake. Men det var et tuningselskap som sto bak, og det ble av de fleste ansett som en dårlig spøk. En Porsche stasjonsvogn - lissom? Ha ha!

Shooting brake

Men det er visst til syvende og sist Porsche selv som ler sist - og best. I går kveld, under Volkswagen-konsernets store show i forkant av åpningen av bilutstillingen i Paris, hvor vi befinner oss nå, viste de nemlig nettopp det - en stasjonsvogn. Den er av typen Shooting Brake, altså en slags avkortet, kupé-lignende variant.

Stor som Panamera

Porsche Panamera Sport Turismo Concept heter bilen, og selv om de kaller den en konseptbil ser den ganske så produksjonsklar ut. Den er omtrent like stor som en standard Panamera, og er dermed en ganske gedigen bil. 495 centimeter i lengden, 199 i bredden og 140 i høyden gjør den en del bredere og en anelse lavere enn Panamera kombikupé. Bilen er lakkert i såkalt flytende metallblått og både front- og baklykter er LED-basert.

Ladbar hybrid

Det er tydelig at Panamera Sport Turismo, når den kommer i produksjon, vil konkurrere temmelig direkte med den nylig lanserte Mercedes CLS Shooting Brake. I tråd med tidens krav er drivlinjen hybrid. Den kommer altså med en elmotor i tillegg til V6-bensinmotoren på tre liter. Litiumion-batteripakken, med en kapasitet på 9.4 kWt, kan lades under kjøring, men også fra stikkontakt - på to og en halv time, presiseres det. Det er altså en ladbar hybrid vi har med å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer