Porsche-mekka

Porsche har akkurat åpnet sitt nye museum. Utstillingen innholder 80 biler, men vil i noen grad rullere.

Porsche-mekka
Publisert
Sist oppdatert

Stuttgart-Zuffenhausen (DinSide Motor): Porsches nye museum ligger i Zuffenhausen, rett vet fabrikken, og er nylig åpnet for publikum. Museet rommer litt over 80 biler, men har tilgang til over 400 biler. Mange av bilene er klenodier og lånes ut og brukes også i andre sammenhenger. For at publikum skal ha lyst til å komme tilbake er det også et poeng å forandre litt på utstillingen i blant.

Alt innvendig i ustillingslokalet er hvitt. Hvitt er valgt for at bilene skal komme best mulig frem.

Museet er et resultat av en arkitektkonkurranse hvor mer enn 170 arkitekter deltok. Til slutt ble det et firma fra Wien i Østerrike, Delugan Meissl, som stakk av med oppdraget. Byggingen startet i 2005 og i november 2007 var "skroget" til bygget klart. 8. desember 2008 tok Porsche over det ferdige bygget.

Både bygget og prisen er relativ spektakulær: Arealet er på 5.600 kvadratmeter og selve utstillingshallen hviler på kun tre ben. Prisen på bygningen ble 100 millioner Euro.

Alle typer og årganger

Selvsagt er det også mye biler på plass. Porsche bruker mye plass på å vise sin historie og vier også mye rom til motorsport, men her kan du også se en god del gatebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer