Porsche oppgraderer innstegsmodell

Porsches billigste modeller får nå også sterkere og gjerrigere motorer, samt dobbelkløtsjkasse.

Porsche oppgraderer innstegsmodell
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden legendariske 911 fikk en midtlivsoppdatering med motorer med direkteinnsprøytning og dobbelkløtsjet girkasse som de kanskje viktigste endringene. Nå skjer det samme også med lillebrødrene Boxster og Cayman.

Boxster og Cayman er i utgangspunktet i stor grad samme bil, men Boxster er en åpen roadster og Cayman en klassisk sportskupé. Begge har for øvrig midtmotor og selvsagt bakhjulsdrift.

Billigste modell

Prismessig ligger de en del lavere enn 911 ikke minst fordi de kommer med mindre motorer. Den minste boksersekseren måler nå 2,9 liter mot 2,7 liter tidligere. Det gir en forsiktig effektøkning. Boxster får 255 hester og Cayman 265 hestekrefter. 3,4-literen gir nå 310 hester i Boxster S og 320 i Cayman S. Det er en effektøkning på henholdsvis 15 og 25 hestekrefter.

Resultatet er at 0-100 går på mellom 4,9 og 5,9 sekunder, avhengig av modell, motor og girkasse.

Forholdsvis gjerrig

Like imponerende er kanskje forbruksreduksjonen man har oppnådd. Med dobbelkløtsjkassen PDK skal Boxster og Cayman klare én mil med blandet kjøring på 0,89 liter per mil. For S-variantene er tilsvarende tall 0,92, ikke verst for en sportsbil i denne ytelsesklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer