Porsche overtar Volkswagen

Porsche eier nå over halvparten av aksjene i Volkswagen-konsernet.

Porsche overtar Volkswagen
Publisert
Sist oppdatert

Allerede helt på tampen av sommeren i fjor sikret Porsche seg drøye 35 prosent av Volkswagen-aksjene og opsjon på opptil drøye 74 prosent. Dermed var det plutselig en liten sportsbilprodusent som satt i sjefssetet hos verdens tredje største bilprodusent. Og ikke nok med det, man ga tydelig uttrykk for at man ønsket å utvide eierandelen.

Over 50 prosent

Men Porsche forutså at aksjeprisene ville gå nedover. Det skjedde og nå har man altså kjøpt seg opp ytterligere. Porsches eierandel er nå 50,76 prosent og man har allerede signalisert at man ønsker å øke eierandelen til rundt 75 prosent.

Datterselskap

Alt i alt betyr dette at Volkswagen nå er å regne som et rent datterselskap under Porsche. Det er en spesiell situasjon når sistnevnte produserer rundt 100.000 biler i året mot Volkswagens fem millioner.

Mer produktdeling

Hva kommer så til å bli resultatene for forbrukerne? Det er selvsagt vanskelig å gi et godt svar på det på et så tidlig tidspunkt, men det er i alle fall svært trolig at det kommer til å bli en større grad av produktsamarbeid. Porsche og Volkswagen-konsernet samarbeider allerede gjennom SUVene Cayennne, Touareg og Q7. Nylig løftet Porsche over en dieselmotor tilsynelatende helt uendret fra Volkswagen og lanserte den i Cayenne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer