Porsche Panamera 4S: Test av billigversjonen

Selv om vi fikk roet spenningen rundt Porsches nye storbil på testkjøring i München, oppdaget vi flere nye ting på kjøring her hjemme.

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På testkjøringen i Tyskland hadde vi et fokus for dagen. Det var å få kjørt så fort som overhodet mulig! Porsche hadde lagt opp en rute for oss som de mente var godt egnet for kjøringen, og det var den også.

Her hjemme må man av velkjente årsaker finne en annen vinkling på en testkjøring av en såpass heftig bil. Vi har hverken trafikkregler eller veier som egner seg for det samme opplegget.

Billigversjon

Forrige gang kjørte vi i hovedsak Turbo-versjonen. Dette er selvsagt den raskeste, men de fleste vil nok i likhet med oss oppfatte en 4S som svært rask. Testbilen hadde ikke utstyrspakka som også inneholder Launch Control, men en 4S klarer likevel 0 til 100 på 5 sekunder blank. I det daglige er det egentlig helt ok. En helt vanlig kick-down leverer en hefting og rasende akselerasjon, og 4S oppleves ikke på noen måte som slapp.

Prisen for en 4S starter på 1.775.000. Mye penger, men i forhold til Turbo som starter på 2.365.000 er dette et betydelig skritt ned. For å være litt praktiske her er ikke åtte tideler på øvelsen 0 til 100 verdt 590.000 kroner! Men dette markedet er nok ikke så rasjonelt som de mer prispressede segmentene lenger nede, så Turbo-versjonen vil nok stå for noe volum den også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer