Porsche Panamera testes i kulda

Porsche jobber nå hardt med sin nye modell Panamera som antagelig vises om et år.

Publisert
Sist oppdatert

Porsche Panamera er på testing verden over i disse dager. I tillegg til bildene vi har fra et sted som heter Kuorrokveik, er Panamera rapportert sett i Namibia.

Porsche har fra før Cayenne, 911, Boxster og Cayman. Panamera blir dermed den femte modellserien fra den suksessrike sportsbilprodusenten, og det er biler som Mercedes CLS, Aston Martin Rapide og en eventuell BMW, som nå heter Concept CS, som blir de nærmeste konkurrentene.

På bildene har vi to motoralternativer. Det kan man resonere seg frem til ved å se på frontene. Den ene har et helt åpent luftinntak, antageligvis Panamera Turbo, og den andre, som er mer plastret igjen, er en "vanlig" V8 som ikke skal ha så mye luft. Det er også to forskjellige eksosanlegg, som er en kjent måte for Porsche å skille motorer på.

Tre motorer først

Porsche Panamera testes i kulda

Porsche Panamera testes i kulda

  1. Store bilder


Vi regner med at Panamera vil få motorer fra Cayenne. Det betyr i så fall at basismodellen blir en sekssylindret sak med 3,6-liters slagvolum og 290 hestekrefter. Denne kommer også som en hybridbil. Det har Porsche bekreftet (se lenk i bunnen av teksten). Motor nummer to blir en V8 med enten 385 eller 405 hestekrefter adoptert fra Cayenne S eller GTS. Toppmodellen blir en turbo-variant som vi går ut i fra får mer effekt enn konkurrentene. Da ligger mulighetene fra drøyt 500 hestekrefter og oppover.

Porsche har også en tisylindret motor fra Carrera GT som ikke brukes til noen ting i dag. Kanskje denne også er aktuell i en toppmodell?

Vi regner med at Panamera vises på bilutstillingen i Geneve i 2009.

Panamera Hybrid kan du lese mer om her.

Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer