Porsche Spyder: Lettvektssportsbil

Porsche kommer med kraftig oppgradert og ikke minst lettere versjon av Boxster. Spyder heter den.

Porsche Spyder: Lettvektssportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Med en vekt på "kun" 1.275 kilo blir dette den letteste Porschen på markedet!

Dette blir den tredje Boxster-versjonen, i tillegg til Boxster og Boxster S. Boxster og Boxster S ser bortimot like ut, men denne vil også skille seg ut med et litt annet utseende. Den har lavere vinduer og to kuler bak hodestøttene som skal minne om fasongen på Carrera GT. Når kalesjen er på er det lavt under taket, og Porsche sier selv at dette er en bil som er mest beregnet på åpen kjøring.

Motoren er den samme 3,4-literen som sitter i Boxster S, men den har fått ytterligere 10 hestekrefter. I Spyder yter den 320 hestekrefter.

Testkjøring av siste versjon Boxster finner du her.

Testkjøring av Carrera GT finner du her.

Med dobbelkløtsj automatgirkasse (PDK) og Sport Chrono Package, som begge deler er ekstrautstyr, klarer den 0 til 100 på 4,8 sekunder ved hjelp av Launch Control. Toppfarten er oppgitt til 267 kilometer i timen med taket av. Boxster S med det samme utstyret klarer 0 til 100 på 5 sekunder, mens toppfarten her er oppgitt til 272 kilometer i timen. Det skrubber med andre ord en del med taket av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer