Porsche Stasjonsvogn!

Første eksemplar er allerede solgt.

Publisert
Sist oppdatert

Det uoversettbare begrepet Shooting Brake (opprinnelig Break, fra det franske ordet for stasjonsvogn), blir ofte forbundet med Aston Martin, som har produsert flere varianter over dette temaet, og andre britiske luksusmerker.

Ombygd kupé

"Jakt-stasjonsvogner" er et begrep som henspiller på den britiske overklassens behov for å kombinere en elegant sportsbil og litt mer lasteplass enn disse vanligvis disponerer, det være seg for å transportere geværer eller golf-bag. Slike biler er også blitt bygget på basis av, eller direkte av, Jaguar og Bentley, Ferrari (Daytona og Venice), Volvo (1800 ES) og noen andre.

Nå er den første "Shooting Brake" på basis av Porsche 911, "D-Spirit" avduket i Genève i forbindelse med den årvisse bilutstillingen. Det er det sveitsiske firmaet Protoscar SA som har utviklet denne spesialutgaven av 911. En begrenset produksjon er forutsatt. Det første eksemplaret ble solgt til det like sveitsiske selskapet Derendinger, som er en leverandør av verkstedutstyr og reservedeler.

120-0 km/t på 2,9 sekunder

I og med at Derendinger startet ut med distribusjon av bremsekomponenter på trettitallet, er denne bilen utstyrt med spesielle MOVIT-bremser som, med formel 1-pilot Marc Surer bak rattet, oppnådde den fenomenale deselerasjonstiden fra 120 (maksimal fartsgrense i Sveits) til null på under tre sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer