Porsche viser Panamera Turbo S

Nå blir Turbo S et faktum for Panamera.

Porsche viser Panamera Turbo S
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som Porsche og VW sjalter og valter med eierskapet i Porsche, så kommer det en herlig gladmelding fra Porsches hovedkontor. Til sommeren blir Panamera Turbo S endelig en realitet. En bil som mener alvor både i fart og pris.

Høy toppfart

Sist vi rattet Panamera var det i en ren Turbo versjon. Det gikk ikke dårligere enn at det toppet seg på 318 km/t. S blir et par knekk heftigere, og lite tyder på at den skal duge mindre som en GT-vogn enn det som nå blir lillebror, Panamera Turbo.

Marginalt sterkere

I forhold til Panamera Turbo er effekten dratt opp til 550 hk, og dreiemomentet er økt fra 700 til 750 Nm. I tillegg har den en funksjon med overboost i korte øyeblikk, blant annet ved nedgiringer. Da kan den levere 800 Nm, og det er rett og slett ikke småtterier. Det krever sin vei, og det krever sin mann for å følge opp. I forhold til en Panamera Turbo kommer antagelig ikke dette til å revolusjonere ytelsene.

Se bildene:

Kjappere enn M5

Vi har tidligere skrevet om den nye M5 som dukker opp, og dens antagelige toppfart på 303 km/t. Porsche opplyser at nye Turbo S skal klare 306 km/t. Det er rett over på papiret, men vi vet bedre. Den knuser disse 306 i virkeligheten, som også den vanlige Panamera Turbo gjorde. Sprinten til 100 km/t er oppgitt til å gå unna på knappe 3,8 sekunder, hvilket er imponerende med tanke på at Panamera er en stor doning, og dens tunge vekt. Bare den 4,8 liters store maskinen under panseret veier sin vekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer