Porsches råeste offisiell

Nye 911 GT2 er sterkere og raskere enn alle andre av dagens Porscher. Det sier ikke rent lite.

Publisert
Sist oppdatert

Det skal litt til for å danke ut alle de andre muskelbilene fra den tyske sportsbilprodusenten som de senere årene også har slått seg på SUV-bølgen. Men verken den høybygde firehjulstrekkeren Cayenne eller noen av de andre modellene kan vise til like imponerende effektsifre som nye GT2.

530 hester

Så har da den hittil sterkeste 911’en hele 530 hestekrefter å rutte med også. 680 newtonmeter imponerer kanskje enda mer. Til sammenligning har 911 Turbo 480 hester, men likt dreiemoment. Kraftkilden er for øvrig den samme, men enkelte modifikasjoner som blant annet større turbo, sørger for at boksersekseren på 3,6 liter sender den hekkmotoriserte sportskupeen fra 0-100 på 3,7 sekunder. Toppfarten ligger på 329 kilometer i timen og girkassen er sekstrinns og manuell. Noen automat tilbys ikke.

Lettere

Mer enn den økte effekten betyr kanskje vektreduksjonen i forhold til den firehjulsdrevne og mer komfortorienterte 911 Turbo. GT2 veier 1440 kilo, 145 kilo mindre enn nevnte søsken. En omfattende slankekur har sørget for dette, og det er fraværet av firehjulsdrift som har ytt det største bidraget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer