Presiserer at garantien gjelder likevel

Etter at DinSide satte bruk av uoriginale ladekabler til elbiler på agendaen, har flere importører ønsket å presisere hva som er deres praksis.

LADE ELBIL: Originale ladekabler eller billigere varianter for garantiens skyld? Foto: ALL OVER PRESS
LADE ELBIL: Originale ladekabler eller billigere varianter for garantiens skyld? Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som DinSide skrev tidligere er prisen på ladekabel til elbiler til dels svært høy.

Så viste det seg at det finnes flere rimeligere alternativer å velge blant fra leverandører av uoriginale ladekabler.

Men kan du bruke disse?

Det skulle vise seg ikke å oppfattes som helt problemfritt å benytte slike uoriginale deler. For hva da med bilgarantien om det skulle skje noe?

Saken ble heftig debattert på DinSide, og nå har flere av importørene ønsket å presisere praktiseringen av regelverket rundt garantiordningen.

Mitsubishi: Garantien bortfaller kun i tilfeller der Mitsubishi kan bevise at eventuelle feil kan relateres til bruk av uoriginale deler, presiserer importøren.

Tesla: Tesla vil presisere at kunden må få velge å bruke det utstyret de ønsker til bilen. Men dersom det oppstår feil eller skade, og det kan påvises at det skyldes det uoriginale produktet, så bortfaller garantiordningen.

Citroën: Dersom det oppstår en skade som kan relateres til den uoriginale ladekabelen, vil feilen ikke dekkes av garantien. Det er viktig at forbruker ved kjøp av en uoriginal ladekabel forsikrer seg om at den tilfredsstiller gjeldende regler og standarder i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer