Previa neste hybrid

Previa blir den neste masseproduserte hybridbilen fra Toyota. Dette ble kunngjort under bilutstillingen i Paris.

Publisert

Previa med hybridmotor skal settes i produksjon, og etter planene sendes ut for salg på hjemmemarkedet til våren 2001. Toyota Norge regner med at denne bilen også vil være aktuell for Norge, men det vil nok ta rundt ett år etter den japanske introduksjonen, før Previa hybrid kommer til Europa.

Prius den første

Toyotas første hybridbil, Prius, har lenge vært i salg på det japanske hjemmemarkedet, og skal kjøres ut for salg til den norske bilisten i løpet av oktober. Mer detaljert om Prius hybrid kan du lese i vår artikkel 16445">Toyota Prius: Gjerrigknark med dobbelt motor, som er fra lanseringen av bilen i Brüssel i september i år. Allerede i mars i år kjørte vi en sammenligningstest mellom den japanske versjonen av Prius hybrid, mot Honda Insight. Denne testen kan du lese 8759">her.

Tre motorer

Vi omtalte prototypen til denne bilen, HV-M4, i oktober i fjor – i artikkelen 5679">Toyota-nytt fra Tokyo. HV-M4 – eller Previa hybrid – har i alt tre motorer: to el-motorer og en bensinmotor. Den ene el-motoren driver forhjulene og den ene bakhjulene – slik får også bilen firehjulsdrift ved behov. Bensinmotoren sørger for opplading av batteriene. 17777">Her kan du se en skjematisk fremstilling av systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer