Ferraris sterkeste

Pris: 20 millioner – allerede utsolgt

Da Ferrari viste fram sin nye toppmodell for første gang på lørdag, var alle bilene allerede solgt.

DEN TØFFESTE: Mange vil påstå at Daytona SP3 er den tøffeste bilen Ferrari har laget til nå. Samlere som var invitert på en forhåndsvisning, kjøpte alle de 599 eksemplarene som skal bygges. Foto: Ferrari
DEN TØFFESTE: Mange vil påstå at Daytona SP3 er den tøffeste bilen Ferrari har laget til nå. Samlere som var invitert på en forhåndsvisning, kjøpte alle de 599 eksemplarene som skal bygges. Foto: Ferrari Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1967 tok Ferrari første-, andre- og tredje-plassen i det legendariske 24-timers løpet på Daytona-banen i USA med sportsprototypen 330 P3. Det er denne bilen Ferraris nye toppmodell Daytona SP3 har fått navn etter.

Daytona SP3 har en V12-motor som yter 840 hester ved 9250 omdreininger, plassert midt i bilen. Dette er den sterkeste motoren Ferrari noen gang har bygget.

Det meste av bilen er bygget i komposittmaterialer for å spare vekt. Setene er en integrert del av karosseriet, både for å spare vekt og for å sikre føreren en sitteposisjon mest mulig lik det man har i en Formel 1-bil.

Vi snakker med andre ord om en fullblods racerbil for bruk på veien.

Samlere kjøpte alle

Fikk du lyst på et eksemplar av Ferrari Daytona SP3, er det et par utfordringer du må overvinne først: Da bilen ble vist fram offentlig for første gang lørdag, var allerede alle de 599 eksemplarene som skal bygges solgt.

På samme måte som ved tidligere lanseringer av spesialmodeller, hadde Ferrari en forhåndsvisning for de mest dedikerte Ferrari-samlerne i verden. De fleste av disse har flere biler fra Ferrari i garasjen allerede, og de fleste benyttet sjansen til å skaffe seg en til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer