Pris og motor

Ved oppstigningen til fjellet kom beskjeden fra kjørecomputeren om at gjenværende rekkevidde på tanken var lik null. Vi håpet på at bensinmåleren var den som visste sannheten om tilstanden i bensintanken av de to, og kjørte modig videre over fjellet.

Pris og motor
Publisert

Og heldigvis var bensinmåleren den fornuftigste av de to, så vi kom oss velberget til Hemsedal uten å måtte gå løs på nød provianten vi var utstyrt med. Vi kjørte bensinmotoren, og jammen svelget den unna de dyre dråpene raskt.

Ny bensinmotor

Bensinmotoren er altså ny i Pajero, og er en 3,5-liters GDI - altså en bensinmotor med direkte innsprøytningssystem. Denne motoren har 202 hestekrefter som slår til ved 5.000 omdreininger i minuttet. Maks dreiemoment er på 318 Nm, ved 4.000 omdreininger i minuttet.

Denne fås bare i 5-dørsutgaven, og har en akselerasjon på 12,5 sekunder fra 0-100 kilometer i timen.

Men du og du for et forbruk. Kjørecomputeren i vår bil oppga et gjennomsnittsforbruk på mellom 1,3 og 1,4 liter bensin per mil. Og i motsetning til rekkevidden på drivstoffet som vi fikk oppgitt av den samme computeren, så stemmer dessverre forbrukstallene. Fra produsent oppgitt forbruk ved blandet kjøring er 1,28 liter per mil - ved bykjøring er forbruket 1,70 liter per mil.

Gjenbruk i to nivå

Du har to dieselalternativer i nye Pajero: en gammel 2,5-liter som er den samme som satt i den gamle Pajeroen og som også sitter i Pajero Sport og Galloper, og en helt ny dieselmotor på 3,2 liter som er en videreutvikling av den utgående 2,8-literen fra forrige Pajero-generasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer