Prisbombe detonert

Da vi kjørte denne stasjonsvognen i februar ble vi meget imponert over hva Opel kunne levere til 274.000 kroner. Vi sjekket da også flere ganger om prisen kunne stemme, og Opel kunne bekrefte at dette var "riktig" pris for bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Utropsprisen på en Astra 1.9 Cdti stasjonsvogn med 150-hesters dieselmotor var inntil 31. mars 274.000 kroner. Det gjorde også at vi mottok hissige eposter med purringer på at denne bilen må kjøres tvert. Det gjorde vi også, men gleden ble dessverre kortvarig. Fra 1. april har bilen kostet 299.000 kroner, altså en økning på 25.000 kroner eller drøyt 9 prosent.

Aktuell?

Selv om ikke prisen er like sensasjonell som den har vært, er Astra med denne motoren fortsatt et interessant valg. Med en utropspris på 299.000 kroner får du fortsatt en fin motor med mye effekt for pengene. Til sammenligning koster en Ford Focus med 136 hestekrefter og 340 newtonmeter fra 311.400 kroner, og en Skoda Octavia med 140 hestekrefter og 320 newtonmeter koster 321.800 kroner, riktignok med en god del utstyr. For de som tenker på Octavia stasjonsvogn som en mye større bil enn tilsvarende Astra, så er den ikke det. Den er bare 6 centimeter lengre. Toyota Corolla leveres ikke med større dieselmotor enn 116 hestekrefter og 280 newtonmeter, og den koster 290.100 kroner.

Vi kan ikke fjerne vår anbefaling av denne bilen, men "løp og kjøp"- ordren er trukket tilbake. Nå kan man også vurdere andre biler i denne kategorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer