MG4

Prisbombe

Med en rekkevidde på 435 kilometer og en pris fra 318 000 kroner, er den nye, kinesiske SUV-en MG4 en liten prisbombe.

NY KINA-SUKSESS: MG4 har mye som tiltaler norske bilkjørere om dagen: Bra rekkevidde, god pris, høy sitteposisjon og lang garanti. Foto: MG
NY KINA-SUKSESS: MG4 har mye som tiltaler norske bilkjørere om dagen: Bra rekkevidde, god pris, høy sitteposisjon og lang garanti. Foto: MG Vis mer
Publisert

MG ZS EV tok norske bilkjøpere med storm da den ble lansert for to år siden. Fram til da hadde nordmenn rynket på nesen av biler som kom fra Kina. I løpet av det første året solgte denne bilen dobbelt som mye som det den ferske importøren av kinesiske biler hadde turt å drømme om. Rimelig pris var helt avgjørende for suksessen.

Nå lanseres etterfølgeren MG4, som er like stor som ZS EV, men er mer moderne på alle måter. Den er bygget på en ny, moderne plattform og har fått et mer sportslig utseende og et mer minimalistisk design i interiøret. Mange vil kanskje heller kalle dette en crossover – en mellomting mellom en vanlig personbil og en SUV.

God rekkevidde

Batteripakken på 64 kWt skal gi bilen en rekkevidde på 435 kilometer. Varmepumpeteknologi for å beholde mest mulig av rekkevidden vinterstid er standard.

Sammenliknet med ZS EV har MG4 fått en kraftigere motor på 204 hester. Motoren er plassert bak og bilen kommer bare med bahjulsdrift. Det er etter det vi vet ingen planer om firehjulstrekk på denne bilen. Det er heller ikke vanlig blant konkurrentene i klassen.

RENT OG PENT: Interiøret er minimalistisk og rent, slik det tydeligvis bør være på moderne biler. Sammenliknet med dagens modell, ZS EV, er utstyret tydelig oppgradert. Foto: MG
RENT OG PENT: Interiøret er minimalistisk og rent, slik det tydeligvis bør være på moderne biler. Sammenliknet med dagens modell, ZS EV, er utstyret tydelig oppgradert. Foto: MG Vis mer

Mer utstyr

Også utstyret i bilen er blitt mer moderne. ikke minst når det gjelder sikkerhetsutstyr. I tillegg til frontkollisjons-varsler og automatisk nødbrems, har alle utgaver av bilen adaptiv fartsholder, køassistent og filholderassistent som standard.

Det samme er et system som varsler om kryssende trafikk bak når du rygger og trafikk på siden når dørene åpnes.

MG4 kan trekke henger, men bare på 500 kilo.

Konkurrentene

MG er tydeligvis ikke plaget med problemer i produksjonen. De første bilene kommer til forhandlere i Norge allerede i midten av oktober. Det er mulig at de første kundene som har bestilt får bilene sine allerede før jul.

Storutlevering av kundebiler starter rett over nyttår.

De tøffeste konkurrentene i denne elbil- klassen er Hyundai Kona og Peugeot e-2008. Med omtrent samme rekkevidde, men len del mindre enn MG4, koster Hyundai Kona Electric 380 000 kroner.

NYTT UTSEENDE: Fabrikken kallerMG4 en SUV, men mange vil nok heller si at det er en crossover – en mellomting mellom en vanlig personbil og SUV. Den har bare tohjulstrekk og bakkeklaringen er ikke like stor som på en tradisjonell SUV. Foto: MG
NYTT UTSEENDE: Fabrikken kallerMG4 en SUV, men mange vil nok heller si at det er en crossover – en mellomting mellom en vanlig personbil og SUV. Den har bare tohjulstrekk og bakkeklaringen er ikke like stor som på en tradisjonell SUV. Foto: MG Vis mer

Lang garanti

Peugeot e-2008, som er like stor, har rundt 100 kilometer kortere rekkevidde og litt mindre utstyr og omtrent den samme startprisen.

MG4 kan hurtiglades med 135 kW. Det vil i så fall si at du under optimale forhold kan lade 300 kilometer på litt over en halv time.

For mange er garantier et viktig kjøpsargument. De fleste bilene i Norge har fem års fabrikk-garanti. MG4 kommer med sju års/150 000 kilometers garanti. Her gjelder det som kommer først.

Det er mye som taler for at MG4 kan bli en ny kinesisk suksess i Norge.

Tekniske data MG4 Electric

Lengde/bredde/høyde cm429/206/150
Egenvekt kg1685
Nyttelast kg448
Tilhengervekt kg500
Motor kW/HK150 /201
Aks 0-100 km/t sek.7,9
Batteri kWt64
Rekkevidde km435
Maks. ladehastighet kW135
Bagasjerom lit.350
DrivhjulBak

Kilde: MG

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer