De billigste elbilene

Prisbombene

På listen over de 15 billigste elbilene i Norge, finner vi flere prisbomber med god rekkevidde.

PRISBOMBEN: Volvos nye EX30 er den største prisbomben på listen over de billigste elbilene i Norge. Konkurrentene fikk hakeslipp da Volvo-sjef Jim Rowan avslørte prisen, som er fra 322 000 kroner i Norge. Foto: Volvo
PRISBOMBEN: Volvos nye EX30 er den største prisbomben på listen over de billigste elbilene i Norge. Konkurrentene fikk hakeslipp da Volvo-sjef Jim Rowan avslørte prisen, som er fra 322 000 kroner i Norge. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf er fortsatt den billigste elbilen du kan kjøpe i Norge. Med en pris fra 233 200 kroner får du en bil i Golf-klassen, men med en relativt begrenset rekkevidde på 270 kilometer. Selv med det store batteriet og lengre rekkevidde, er Leaf inne på listen over de fem billigste elbilene.

OPPDATERING: Fram til 31. mars har Mazda kampanjepris påp MX-30 til 219 900,-

Om kort tid dukker det imidlertid opp en bil som vil ta opp kampen om å være Norges billigste, nemlig Citroën ë-C3. Dette er den første i en rekke av småelbiler som er på vei.

Billig-bilene kommer

På bilutstillingen i Genève i slutten av februar, viser også Renault fram sin nye 5 E-Tech, som trolig får en pris rundt 250 000 kroner. Volkswagen er heller ikke langt unna å ferdigstille sin ID.2.

DEN ALLER BILLIGSTE: Nissan Leaf er nå den aller billigste elbilen du kan kjøpe i Norge. Foto: Nissan
DEN ALLER BILLIGSTE: Nissan Leaf er nå den aller billigste elbilen du kan kjøpe i Norge. Foto: Nissan Vis mer

Foreløpig har ikke Citroen ë-C3 fått noen endelig pris. Importøren har allerede startet markedsføringen av bilen på sin hjemmeside og over at den skal koste under 250 000 kroner.

Den store prisbomben

Den største prisbomben på «billig-listen» er imidlertid Volvos nye EX30. Med en pris som starter på 322 000 kroner, setter den en ny standard for de mindre elbilene. Da må du klare deg med tohjulsdrift, men rekkevidden er på 344 kilometer. Det holder for mange.

Vil du har firehjulstrekk og rekkevidde på 460 kilometer, må du ut med rundt 100 00 ekstra. EX30 kommer ganske sikkert til å bli Volvos bestselger i Norge og vi ser ikke bort i fra at den kommer til å starte en priskrig i dette segmentet.

Flere SUV-er

På vår liste over de billigste finner vi også Jac e-JS4 og Seres 3, som begge er kompakte SUV-er fra Kina. MG er representert med tre modeller, der MG4 er bestselgere og MG5 den eneste stasjonsvognen på lista.

SMÅ OG BILLIGE: Citroën ë-C3 er den første av en rekke små billige elbiler som kommer. Markedsføringen er i gang før lanseringen i Norge om få måneder. Prisen blir «under 250 000 kroner», ifølge importøren. Foto: Wlliam Crozers
SMÅ OG BILLIGE: Citroën ë-C3 er den første av en rekke små billige elbiler som kommer. Markedsføringen er i gang før lanseringen i Norge om få måneder. Prisen blir «under 250 000 kroner», ifølge importøren. Foto: Wlliam Crozers Vis mer

Nye Jeep Avenger er en spennende SUV med amerikanske aner, men med teknologi fra Europa. I tillegg er nye Peugeot e-208 høyt oppe på listen.

God rekkevidde

Selv om dette er snakk om de billigste elbilene i Norge akkurat nå, et verd å merk seg at rekkevidden har økt betydelig de siste par årene også på disse. Flere av bilene skal klare over 400 kilometer før batteriet er tomt. Den beste rekkevidde av bilene på listen har MG ZS EV med 440 kilometer og Jac e-JS4 med 433 kilometer som har.