Prisene på elbiler raser videre

Prisras, garantikrangel og store verditap. Det er høyst utrygt å kjøpe elbil nå.

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet at elbilene raser i pris, og enden på den visa ser ut til å være veldig langt unna. I går meldte Citroën at de dropper prisen på C-Zero ytterlige, og prisen er nå nede i 193.000 kroner. Det er et skikkelig spark i leggen til de som for under et år siden betalte over 250.000 kroner for tilsvarende bil. Og det stopper ikke der.

Vil elbil-fordelene forsvinne?

40 prosent ned

De stadig synkende nybilprisene presser bruktbilprisene enda lenger ned. En ett år gammel bil av denne typen er nå verdt et sted rundt 150.000 kroner, ettersom det på bruktbiler også tilkommer omregistreringsavgift. Da tipper den brukte bilen 160.000 kroner, for en forskjell på 30.000 bør det være for at det skal være interessant å se mot brukt, kontra nytt. Det gir eierne et verditap på 40 prosent bare det første året.

IQ blir elbil

Èn vinner

Men er nye elbiler nå blitt så billige at dette er riktig tidspunkt å kjøpe på?

Økonomisk er svaret definitivt nei.

Prisfallet på elbil gjør at det er den som foreløpig ikke har kjøpt som er vinneren. For prisene ser ut til å være inne i en nedadgående spiral i overskuelig fremtid. Årsaken til dette er at kostnadene ved å lage elbiler vil synke dramatisk de neste årene, og nybilprisene vil følge etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer