Bensin og diesel

Prisene stuper

– Kan ikke huske et så stort prisfall i nyere tid.

BENSINPRISER: Prisen på bensin og diesel har falt henholdsvis 110 og 99 øre literen de siste ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BENSINPRISER: Prisen på bensin og diesel har falt henholdsvis 110 og 99 øre literen de siste ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste ukene, fra torsdag 27. februar, har prisen på bensin falt 110 øre per liter og diesel 99 øre per liter.

– Det er lenge siden vi har opplevd et så stort prisfall – jeg kan ikke huske det i nyere tid, i hvert fall, skriver Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge, i en e-post til Dinside.

Han forteller at det flere steder er lokale priskriger, som fører til fall i drivstoffprisene, og at mange kunder nå kjøper drivstoff til under veiledende pris.

I Oslo har vi for eksempel sett bensinpriser nede på 13-tallet og dieselpriser godt nede på 12-tallet, torsdag.

– Den gjennomsnittlige pumpeprisen ligger ofte et godt stykke under veiledende pris, og ulike rabatt-nivåer gjør at mange kunder kjøper på priser godt under veiledende pris.

Flere faktorer påvirker prisen

I tillegg er det flere faktorer som påvirker kostprisene, som fører til den store prisnedgangen de seneste ukene. Hansen trekker frem ting som tilgangen på ferdigraffinert bensin og diesel i det internasjonale markedet – tilbud/etterspørsel – kronekursen mot dollar og råoljepris som har falt betydelig den siste tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.