Bensin og diesel

Prisene stuper

– Kan ikke huske et så stort prisfall i nyere tid.

BENSINPRISER: Prisen på bensin og diesel har falt henholdsvis 110 og 99 øre literen de siste ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BENSINPRISER: Prisen på bensin og diesel har falt henholdsvis 110 og 99 øre literen de siste ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste ukene, fra torsdag 27. februar, har prisen på bensin falt 110 øre per liter og diesel 99 øre per liter.

– Det er lenge siden vi har opplevd et så stort prisfall – jeg kan ikke huske det i nyere tid, i hvert fall, skriver Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge, i en e-post til Dinside.

Han forteller at det flere steder er lokale priskriger, som fører til fall i drivstoffprisene, og at mange kunder nå kjøper drivstoff til under veiledende pris.

I Oslo har vi for eksempel sett bensinpriser nede på 13-tallet og dieselpriser godt nede på 12-tallet, torsdag.

– Den gjennomsnittlige pumpeprisen ligger ofte et godt stykke under veiledende pris, og ulike rabatt-nivåer gjør at mange kunder kjøper på priser godt under veiledende pris.

Flere faktorer påvirker prisen

I tillegg er det flere faktorer som påvirker kostprisene, som fører til den store prisnedgangen de seneste ukene. Hansen trekker frem ting som tilgangen på ferdigraffinert bensin og diesel i det internasjonale markedet – tilbud/etterspørsel – kronekursen mot dollar og råoljepris som har falt betydelig den siste tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer