Billig bruktbil

Prisene stuper

De siste månedene har vi sett kraftige fall i prisen på en rekke brukte elbiler. Her er tre som du kan gjøre et kupp på akkurat nå.

LØP OG KJØP: Salget av både nye og brukte biler har gått tregt de første månedene i år. Det betyr at det nå er mulig å gjøre et skikkelig kupp på en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll
LØP OG KJØP: Salget av både nye og brukte biler har gått tregt de første månedene i år. Det betyr at det nå er mulig å gjøre et skikkelig kupp på en brukt elbil. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økte renter og høyere priser på mat og strøm, har gjort at folk er mer avventende med kjøp av bil. De velger å beholde den gamle litt til. Vi ser det på nybilsalget, men også på salg av brukte. I utgangspunktet betyr det at mulighetene for å gjøre et kupp er til stede.

I tillegg har Teslas priskutt på nye biler etter nyttår slått hardt ut på bruktbilprisene. Ikke bare på Teslas egne modeller, men også på prisene til mange av de andre merkene.

- Stille i butikken

Vi har snakket med flere bilforhandlere som sier at det har vært svært stille i butikken de første månedene i år. Til og med elektriske biler, som er de klart med populære for tiden, er vanskelige å selge. På Finn.no ligger det nå nesten 22 000 brukte til salgs:

- I tillegg til at folk nå er mer forsiktige med pengebruken, har Teslas priskutt på sine nye modeller påvirket bruktprisene på de fleste merkene. De første månedene på nyåret har det nesten vært stopp i bruktbilsalget. Biler vi har hatt stående lengst, må vi sette kraftig ned i pris for i det hele tatt å få dem ut av butikken. En VW ID.3, som i høst lå ute for 320 000 kroner, kan nå gå for under 270 000 kroner, sier en selger hos en stor VW merkeforhandler til oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.