Priser, motorer og drivverk

A4 Avant starter på 372.000 kroner. Når modellprogrammet blir komplett i løpet av året vil den kunne fås i fem bensinvarianter og fem dieselvarianter.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A4 Avant lanseres altså i Norge i mai. Den lanseres i begynnelsen med fem motorvarianter; to bensin og tre diesel.

Bensin

På bensinsiden har man de to ekstremene - rekkefireren 1.8 TFSI med 160 hk og 250 Nm på den ene siden (men hvilken motor!), og V6-aggregatet 3.2 FSI som yter 265 hester og 330 Nm på den andre. Vi fikk som nevnt kjøre bilen med en 2.0 TFSI-motor på 211 hestekrefter; denne vil etterhvert også bli tilgjengelig. Med denne motoren er A4 fabelaktig morsom å kjøre; den har et dreiemoment på 350 newtonmeter mellom 1.500 og 4.200 omdreininger, gjør unna 0 til 100 på 6,7 sekunder med firehjulsdrift og har et fabelaktig skyv over et bredt register. Med denne motoren og forhjulsdrift kommer imidlertid forstillingen tidvis til kort ved svært høy belastning.

Diesel

Ønsker man diesel kan man velge mellom to varianter av toliteren - en på 143 hester og en som yter 170. Dreiemomentet er 320 newtonmeter på førstnevnte og 350 på 170-hesteren. Eller man kan - hvis budsjettet tillater det - gå for den imponerende treliters V6-dieselen som produserer 240 hestekrefter og 500 newtonmeter. Disse kreftene bruker de fire hjulene for å drive frem bilen. Etterhvert vil det også komme en 120-hesters versjon av 2.0 TDI-motoren, hvilket vil gi en rimeligere innstegspris på dieselsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer