Priser og konklusjon

Nye Volkswagen Golf er en flott bil, men blir dessverre en dyr fornøyelse. Vi er usikre på om den nye bilen vil bli det beste kjøpet i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde prisene på den nye Golfen ligget fem prosent lavere, og hadde ESP og elektronisk klimaanlegg vært inkludert i prisen, kunne vi nærmest gitt kjøpsanbefaling på flekken. Men vårt førsteinntrykk er at nye Golf ikke er så mye bedre enn Peugeot 307 og Toyota Corolla at den forsvarer sin høye pris.

La oss se nærmere på en av de antatt mest populære kandidatene, Golf 1,6 FSI Comfortline. Denne koster i utgangspunktet drøye 243.000 kroner. Skal du ha klimaanlegg og ESP, vipper prisen opp til 253.000 kroner.

Billigere Corolla

Til sammenligning koster Toyota Corolla 1.6 Sol 220.000 kroner, 33.000 kroner mindre enn Golfen. Og i denne prisen er både ESP og elektronisk klimaanlegg inkludert.

Enda billigere 307

Peugeot 307 XS er enda billigere. Denne bilen koster bare 207.000 kroner. Skal du ha ESP må du legge på omlag 6.500 kroner, slik at prisen kommer opp i snaue 214.000 kroner. Men dette er fortsatt langt billigere enn Golf.

For dyr?

OK, både Corolla- og 307-motorene yter fem hestekrefter mindre enn Golf-motoren. Og Golfens kjøreegenskaper er nok bedre enn det både Corolla og 307 kan by på. Men er dette verdt så mye som 30.000-40.000 kroner? Vel, vi ønsker ikke å trekke noen bastant konklusjon før vi har testet Golf skikkelig på norsk jord. Men kan allerede nå konkludere med at Golf burde vært lavere priset - i hvert fall hvis bilen skal nå gamle høyder på salgsstatistikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer