Priser og konkurrenter

Ford Mondeo har i følge importøren solgt godt av velutstyrte versjoner som for eksempel Ghia X.

Publisert
Sist oppdatert

Og grunnen kan kanskje være at Mondeo er en relativt rimelig bil i utgangspunktet, og relativt uslåelig når det gjelder plass. Billigste stasjonsvogn er en 1,8-liter med 110 hestekrefter presset under firmabilgrensen på 250.000 kroner.

Diesel passer

I Norge vil dieselmotoren gi mest valuta for pengene, og Mondeo vil være blant de gunstigste kjøpene for de som trenger mye plass i kombinasjon med en kraftig dieselmotor. En av de få bilene som kan konkurrere med Mondeo om lasteplass er Citroen C5. Den kommer også med en 2,2-liters dieselmotor, men den er en god del slappere med 136 hestekrefter og 317 Nm ved 2.000 o/min. C5 stasjonsvogn med denne motoren leveres med automatgir og koster 416.000 kroner. Mondeo 2,2 diesel er ikke tilgjengelig med automatgir.

Toyota Avensis og Volkswagen Passat er kanskje mer opplagte konkurrenter, men er ikke i nærheten av å kunne stille med samme dieselkraft som Mondeo. Riktignok kommer Passat i en versjon med en 2,5-liters V6-diesel og firehjulsdrift, men den er nesten 160.000 kroner dyrere enn Mondeoen og ikke spesielt kvikk. Honda er snart klar med en stor egenutviklet diesel til Accord. Også det en 2,2-liter, men med litt svakere ytelser enn Fords variant. Tidligere nevnte Renault Laguna og Volvo V70 starter på henholdsvis 394.000 og 476.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer