Prisgunstig amerikaner prøvekjørt

Dodges nye mellomklasse-sedan er klar for det norske markedet. Vi har prøvekjørt amerikaneren med velkjent Volkswagen-motor.

Publisert
Sist oppdatert

Dodge er i ferd med å øke sine salgstall både på det europeiske og norske markedet. Introduksjonen av en rekke nye modeller må selvsagt ta hoveddelen av æren for dette. Ikke minst var den høybygde kompaktklassebilen Caliber viktig med 261 av totalt 272 solgte eksemplarer i fjor.

150 biler i 2008?

Nå tilføyer man enda en modell som har greie forutsetninger for å sette sitt lille preg på den norske bilparken. Avenger er navnet, og den stod for de siste 11 eksemplarene av Dodges personbilsalg i fjor. Det beskjedne antallet skyldes hovedsakelig at salget først starter for alvor i disse dager. Salgsmålet for 2008 er 150 biler, noe som ikke virker urealistisk.

Fra 320.000

To versjoner vil bli markedsført i Norge, begge med samme motor. Avenger SE er innstegsmodellen og SXT er den best utstyrte varianten. SE begynner på 320.000 kroner og SXT på 360.000 kroner. Sistnevnte er da meget godt utstyrt med blant annet skinninteriør, automatisk klimaanlegg, soltak, elektrisk justerbart førersete, multimedia-anlegg med navigasjon, seks kraftige høytalere og harddisk, i tillegg til 17-tommers aluminiumsfelger. Dermed er det ikke så mye ekstra igjen å kjøpe, men dersom du virkelig vil dra til, kan du kjøpe DVD-anlegg til baksetepassasjerene for 12.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer