Elbilene blir billigere

Priskutt på nye elbiler

Før helga satte VW ned prisen på nye ID.3 med 25 000 kroner. Prisen på Hyundai Kona Electric kuttes med hele 70 000 kroner.

MYE FOR PENGENE: I dag får du Hyundai Kona Electric med stor batteripakke fra 330 000 kroner. I februar kostet den billigste, riktignok bedre utstyrt, 400 000 kroner. Foto: Markus Pentikainen
MYE FOR PENGENE: I dag får du Hyundai Kona Electric med stor batteripakke fra 330 000 kroner. I februar kostet den billigste, riktignok bedre utstyrt, 400 000 kroner. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen om de nye elbil-kundene drar seg til. Nye og rimelige modeller er på vei inn på markedet, noe som betyr at prisene på eksisterende biler presses.

Peugeot gjør det godt med den nye kompakte SUV-en e-2008, Citroën lanserer nå mellomklassebilen ë-C4 til en svært god pris og kinesiske MG overrasket både seg selv og alle andre i fjor med å ha Norges sjuende mest solgte elbil med SUV-en ZS.

Felles for alle er at de selges til under 300 000 kroner. Som om ikke dette var nok, starter nå Opel salget av sin kompakte el-SUV Mokka, til en pris fra 287 900 kroner.

Treg start

For mange av de mer etablerte merkene har det vært en treg start på det nye året. Renault Zoe noterer seg for en salgsnedgang på 83 prosent sammenliknet med 2020. Hyundai Kona Electric er ned 33,3 prosent og BMW i3 ned med 41,3 prosent.

Nye VW ID.3 har også fått en dårlig start på året, med bare 244 biler solgt i januar og februar, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er lite sammenliknet med de 7753 bilene som ble solgt fra ID.3 kom i september i fjor og de fire månedene ut året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.