Verdens dyreste bil

Prislapp: 287 mill.

Da hun skulle kjøpe seg ny bil, falt valget på denne: Rolls-Royce La Rose Noire. Prislapp rundt 287 millioner kroner.

VERDENS DYRESTE: Denne bilen ble nettopp solgt for en pris som gjør den til verdens dyreste. Og hittil er kjøperen ukjent. Video: Rolls-Royce / Storyblocks. Vis mer
Publisert

Det er ingen vanlig bil som du kan gå i butikken å kjøpe det er snakk om her.

La Rose Noire er spesialbestilt av kunden og Rolls-Royce skal bare bygge fire stykker. Med en pris på 25 millioner euro, rundt 287 millioner kroner, er dette verdens dyreste og mest eksklusive nye bil så langt. Den forrige rekorden var det også Rolls-Royce som hadde, med sin «Boat-tail», som kostet rundt 21 millioner euro.

Bilene skal håndbygges, og det har tatt fem år før den første bilen nå er levert til sin eier. Hvem det er, holder Rolls-Royce hemmelig.

Britiske medier forteller at den ble bilen bestilt av en «superrik kone til en superrik ektemann fra et glamorøst kunst-elskende champagne- og motedynasti».

Det spekuleres i at dette er Helene Mercier, kona til Bernard Arnault. Han leder konsernet LVMH - Louis Vuitton Moët Hennessy - og er en av verdens rikeste menn.

Skifter farge

La Rose Noire er en såkalt «droptail» med to seter og tak som kan felles ned. Utseendet er ifølge Rolls-Royce designsjef Alex Innes inspirert av den franske Baccara-rosen. I likhet med rosen, skifter bilen farge når du ser på den, og lyser i en mørk nyanse av rødt i riktig lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.