Opel Ampera-e tilbake til mye høyere pris i 2019

Prisøkning: 100.000 kroner

Opel Ampera-e kommer i salg igjen - men prisen har økt med til sammen 38 prosent siden første lansering.

NY PRIS: 407.900 KRONER LEVERT OSLO: Merkesjef for Opel i Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, er strålende fornøyd med å kunne love mange hundre nye leveringer av ettertraktede Opel Ampera-e i løpet av 2019. Foto: Knut Moberg
NY PRIS: 407.900 KRONER LEVERT OSLO: Merkesjef for Opel i Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, er strålende fornøyd med å kunne love mange hundre nye leveringer av ettertraktede Opel Ampera-e i løpet av 2019. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside kunne avsløre allerede i går gjør Opel Ampera-e et svært overraskende comeback i Norge, etter å ha hatt leveringsvansker helt siden lanseringen i 2017. Under dagens pressemøte bekreftet Johnny Danielsen hos importør Bertel O. Steen at en avtale er i orden og at Ampera-e er tilbake på markedet.

- Vi åpner for salg av Ampera-e, etter å ha jobbet intenst gjennom januar med PSA/GM for å få det til, sier Opel-markedssjefen.

Leverer flere tusen

Det er flere faktorer som har påvirket leveringsproblemene av den ettertraktede elbilen i Norge. To ting var General Motors (GM) salg av Opel til franske PSA og GMs produksjons-favorisering av søstermodellen til Ampera-e, Chevrolet Bolt, i USA.

Men nå er altså en avtale på plass for å få dedikert Ampera-e-produksjon for norske forhandlere.

- Produksjonen starter i april, og den norske etterspørselen skal dekkes i løpet av 2019, fortsetter Danielsen.

Produksjonsvolumet som er allokert til Norge er cirka 1.500 til 2.000 biler i produksjonsbatchene fra april til juli. Og de skal kunne leveres i løpet av året, skal vi tro importøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer