Opel Ampera-e tilbake til mye høyere pris i 2019

Prisøkning: 100.000 kroner

Opel Ampera-e kommer i salg igjen - men prisen har økt med til sammen 38 prosent siden første lansering.

NY PRIS: 407.900 KRONER LEVERT OSLO: Merkesjef for Opel i Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, er strålende fornøyd med å kunne love mange hundre nye leveringer av ettertraktede Opel Ampera-e i løpet av 2019. Foto: Knut Moberg
NY PRIS: 407.900 KRONER LEVERT OSLO: Merkesjef for Opel i Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, er strålende fornøyd med å kunne love mange hundre nye leveringer av ettertraktede Opel Ampera-e i løpet av 2019. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside kunne avsløre allerede i går gjør Opel Ampera-e et svært overraskende comeback i Norge, etter å ha hatt leveringsvansker helt siden lanseringen i 2017. Under dagens pressemøte bekreftet Johnny Danielsen hos importør Bertel O. Steen at en avtale er i orden og at Ampera-e er tilbake på markedet.

- Vi åpner for salg av Ampera-e, etter å ha jobbet intenst gjennom januar med PSA/GM for å få det til, sier Opel-markedssjefen.

Leverer flere tusen

Det er flere faktorer som har påvirket leveringsproblemene av den ettertraktede elbilen i Norge. To ting var General Motors (GM) salg av Opel til franske PSA og GMs produksjons-favorisering av søstermodellen til Ampera-e, Chevrolet Bolt, i USA.

Men nå er altså en avtale på plass for å få dedikert Ampera-e-produksjon for norske forhandlere.

- Produksjonen starter i april, og den norske etterspørselen skal dekkes i løpet av 2019, fortsetter Danielsen.

Produksjonsvolumet som er allokert til Norge er cirka 1.500 til 2.000 biler i produksjonsbatchene fra april til juli. Og de skal kunne leveres i løpet av året, skal vi tro importøren.

Det er meget gode nyheter for Ampera-e-ventende nordmenn, som måtte nøye seg med labre 920 nyregistrerte eksemplarer i hele 2018.

Det er fortsatt venteliste på Ampera-e, men Danielsen sier at de siste kundene på dagens liste får sin bil denne sommeren.

Om salget går som forventet, vil importøren stå på for å forsøke å få et enda høyere volum. De vil alltid forsøke å selge så mye som mulig, men på betingelse av at de på forhånd vet at de får bilene.

Kraftig prisøkning

Oppsiktsvekkende nok, blir den nye veiledende prisen på Ampera-e 399.900 kroner - da er ikke frakt og leveringsomkostninger inkludert. Kundepris er dermed 407.900 kroner inkludert frakt og levering i Oslo. Det er 108.000 kroner mer enn prisen de startet med for to år siden - eller en prisøkning på 38 prosent.

I mellomtiden har imidlertid prisen gått opp to ganger - først med 15.000 kroner, så med ytterligere 45.000 kroner - før Opel Norge til slutt bestemte seg for å slutte å skrive kontrakter med flere kunder.

Det må presiseres at når prisen nå øker med ytterligere 40.000 kroner, er det ikke uten at kunden får noe ekstra. Med i prisen kommer alt av tilgjengelig utstyr som er å få på bilen - de to utstyrspakkene er nå standard.

- Prisen er høyere, men med mye mer standard-utstyr, sier Danielsen.

Alt utstyr inkludert, men...

Det inkluderer blant annet cruisekontroll med hastighetsbegrenser, front- og ryggekamera, frontkollisjonsbrems, lukeparkeringsassistent, perforerte skinnseter og Bose lydanlegg. Metallic lakk er også inkludert og til sammen vil prisen, med sammenlignbart utstyrsnivå, faktisk ha gått litt ned siden forrige prisjustering.

Les mer om relanseringen av Ampera-e her.

Opel Ampera-e får imidlertid verken adaptiv cruisekontroll eller varmepumpe, som den tidligere har blitt noe kritisert for å mangle.

De som allerede har bestilt bilen, får den til den prisen og med det utstyret de har tegnet kontrakt på. Ifølge pressesjef Stein Pettersen i Opel er det om lag 1.000 personer som fortsatt står på denne lista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer